· 

Funderingsmachine van Vroom vertrokken uit het Scheldekwartier

Half juni is gestart met het aanbrengen van schroefpalen door Vroom Funderingstechnieken voor de bouw van De Broederband in het Scheldekwartier.

© RTV Vlissingen

Woensdag 12 juli waren de werkzaamheden hiervan afgerond, en werd de funderingsmachine op een dieplader van Brouwer Zwaar en Speciaal Transport geplaatst. Daarna vertrok het exceptioneel transport vanuit het Scheldekwartier  onder begeleiding van  2 transportbegeleiders voertuigen. 

Schroefpalen
Schroefpalen type DPA (Drilling Push Aside) is een in de grond gevormd en grondverdringend geschroefd paalsysteem, er is sprake van slechts beperkt uitkomende boorgrond. De productie is trillingsarm en dat is van belang wanneer wordt geproduceerd nabij belendingen die schadegevoelig zijn door zettingen en/of trillingen.

Laatste fase van De Broederband
Op woensdag 5 juli werd de start van de bouw van de laatste fase van De Broederband gevierd. Wethouder Cracau sprak over de ontwikkelingen in het Scheldekwartier en het eindbeeld van de Dempostraat. De Dempostraat krijgt steeds meer vorm door de afronding van De Broederband, Parkrand en De Dempo.

Op de plek van de inmiddels gesloopte socialistische bakkerij 'De Broederband' bouwen Credit Linked Beheer en Van Wijnen 14 huurappartementen terug. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is een duidelijke verwijzing naar de oude bakkerij aan de Van Dishoeckstraat. Daarnaast realiseren de ontwikkelende partijen op hetzelfde bouwplot in de Scheldewijk nog een 2e gebouw, genaamd 'Parkrand'. Hier komen nog eens 19 huurappartementen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0