· 

Dienst Speciale Interventies geeft spectaculaire demonstratie

VLISSINGEN – Dienst Speciale Interventies, ook wel de DSI genoemd, zal voor het eerst en nog nooit eerder vertoont een uitgebreide demonstratie geven tijdens Rescue Zeeland op woensdag 9 augustus 2023. Nog nooit heeft de DSI zo’n grote demonstratie gegeven van dit formaat.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de leiding bij de inzet van speciale eenheden van politie en Defensie. Door deze combinatie kan DSI flexibel optreden. We kennen de DSI veelal van inzet in het vervoer van topcriminelen van Penitentiaire Inrichting Vucht naar de rechtbank in Amsterdam en bijvoorbeeld tijdens de inzet van de gijzeling in de Apple Store.

Er zijn 4 speciale eenheden:
 Aanhoudings- en Ondersteuningseenheden (AOE’en)
 Unit Interventie (vroeger: Bijzondere Bijstandseenheid - Snelle Interventie Eenheid)
 Unit Interventie Mariniers (UIM)
 Unit Expertise en Operationele Ondersteuning (UE&OO)
 
De demonstratie die gegeven zal worden op woensdag 9 augustus is te land, ter zee en vanuit de lucht. In het scenario waarin een vuurwapen gevaarlijke verdachte wil vluchten te water wordt achtervolgd door de politie te water. Na een achtervolging zal de verdachte te land gaan en zich schuilhouden in een locatie op het Badstrand. Op dat moment zal de DSI helikopter opstijgen vanuit Schiphol Amsterdam en met versterking naar Vlissingen komen. Aldaar zal de verdacht op de ondergedoken locatie worden ingerekend en mee worden genomen.

Woordvoerder Dennis Castel: “Dit is natuurlijk voor onze bezoekers dé kers op de taart. Er is een lange tijd gelobbyd om deze speciale eenheid naar Vlissingen te krijgen. Het is gelukt én ze pakken ook nog eens enorm uit. Voor bezoekers moet dit spectaculair worden om zo’n demonstratie van dichtbij te kunnen volgen.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0