· 

Autoverzekering in Zeeland 17 procent duurder geworden

Inwoners van de provincie Zeeland zijn in de eerste helft van 2023 flink meer gaan betalen voor hun autoverzekering.

Auto besturen. Afbeelding van Rudy en Peter Skitterians via Pixabay

Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde premie in Zeeland was 77,99 euro per maand in januari tot en met juni 2023. In de laatste zes maanden van 2022 was dat nog 66,64 euro per maand. Een stijging van ruim 17 procent dus!

Autoverzekering in Zeeland duurder door criminaliteit
“Dat de premies in Zeeland zijn gestegen, komt doordat het aantal autodiefstallen en gevallen van vandalisme in de provincie tussen 2021 en 2022 flink is toegenomen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2022 in Zeeland 14,3 procent meer autodiefstallen dan in 2021. Autovandalisme nam met 5 procent toe in de provincie.

“Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de autoverzekeringpremie naar hoe groot de kans op autoschades is in het gebied waar je woont. Doordat er in Zeeland dus meer risico op criminaliteit aan je auto is, zijn de premies daar gestegen”, legt Bulthuis uit.

Over Geld.nl

Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Geld.nl onderscheidt zich in de markt door het vergelijken van het grootste aanbod financiële producten. Op Geld.nl vergelijk je naast autoverzekeringen ook leningen, woon- en reisverzekeringen, hypotheken en nog veel meer financiële producten. Geld.nl is als één van de weinige vergelijkers aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.


Bron: Geld.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0