· 

Een frisse gft-bak ook in de zomermaanden!

Het is belangrijk dat we het groente-, fruit- en tuinafval goed scheiden. Daarom een aantal tips om uw gft-container of afvalemmertje schoon en fris te houden, ook in de zomermaanden.

Rolcontainer  © Multranet Media

Zo voorkomt u stank en overlast door ongedierte. De belangrijkste tip: zorg dat er altijd voldoende lucht bij het afval kan. En dat het afval zo droog en koel mogelijk blijft!

Droog en koel
Een oude krant onderin de bak leggen of een laagje stro, voorkomt het aankoeken van resten en neemt vocht op. Gooi verder alleen droog gft-afval in de bak. Heeft u een tuin? Dan kunt u een laagje etensresten afwisselen met een laagje (droog) gras, bladeren of ander tuinafval. Zo blijft alles een stuk droger. Af en toe een laagje (schoon) zaagsel strooien absorbeert ook vocht en vermindert geurtjes.

Bederfelijke etenswaren
Gooi bederfelijke etensresten zoals afval van vlees of vis, op warme dagen in de container die het eerst geleegd wordt. Dit kan dus ook uw grijze container zijn. Verpak deze etensresten in een oude krant of in een composteerbaar afvalzakje.
Laat andere natte etensresten eerst uitlekken in het gootsteenbakje, voordat u het in de gft-container gooit.

Van huis?
Zet de afvalcontainer of uw afvalemmertje op een koele plek in uw huis of tuin. Bent u langere tijd van huis? Laat de gft-bak bij vertrek droog en schoon achter.

Bron: Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0