· 

Programma grootste hulpverleningsevenement van NL bekend gemaakt

Het moment waar iedereen op heeft gewacht, het programma van Rescue Zeeland 2023 staat sinds vrijdag 28 juli online via de website.

Archieffoto Rescue Vlissingen 2018  © Multranet Media

Opening door burgemeester Bas van den Tillaar
”De officiële opening van Rescue Zeeland 2023 op woensdag 9 augustus omstreeks 11:45 uur zal verzorgd worden door Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen. Voor de boulevard liggen meerdere sleepboten klaar om de dag spectaculair te openen.” Laat de organisatie weten. De eerste demonstratie is een vlootschouw tussen 12.00 en 12.20 uur.

Brand aan boord van een schip
En daarna volgt brand aan boord. Op een schip op de Westerschelde breekt brand uit. De bemanning slaat alarm en probeert de brand te blussen. Terwijl de bemanning de brand bestrijdt, moet er een gewond bemanningslid geëvacueerd worden. Met behulp van een reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en een NH90 helikopter van de Duitse Marine worden deze in veiligheid gebracht. Ondertussen arriveert een sleepboot, die met haar krachtige waterkanonnen de brand weet te blussen.

Dienst Speciale Interventies
Voor het eerst dit jaar is er tijdens Rescue een demonstratie van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Het scenario draait om een vuurwapen gevaarlijke verdachte die via het water wil vluchten en wordt achtervolgd door de politie te water. Na een achtervolging zal de verdachte aan land gaan en zich schuilhouden in een locatie op het Badstrand. Leden van de DSI zullen met behulp van een helikopter naar Vlissingen komen en vervolgens de verdachte inrekenen.

Op de website van Rescue Zeeland is het volledige *programma te bekijken.
*Let op! Het programma is onder voorbehoud en kan nog wijzigen!

Trailer van Rescue Zeeland 2023

Reactie schrijven

Commentaren: 0