· 

Rescue Zeeland klaar voor nieuwe editie sinds vijf jaar

De organisatie van hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland is klaar om de vele bezoekers een gevarieerd en indrukwekkend programma aan te bieden.

Archieffoto 2018  © Multranet Media

Op woensdag 9 augustus zal in Vlissingen voor de 12de keer dit spectaculaire evenement plaatsvinden. Het beloofd een indrukwekkende dag te worden met onder andere spectaculaire demonstraties van diverse hulpdiensten te land, ter zee én in de lucht.

Vijf jaar wachten
Vele bezoekers en deelnemers kijken er al maanden naar uit dat het evenement weer zal gaan plaatsvinden. Sinds de laatste editie in 2018 was het stil. In de jaren waarin de wereld last had van het COVID19 virus kon het evenement niet plaatsvinden.Toen dat achter de rug was heeft de organisatie afgelopen jaar last gehad dat de vergunning niet rond kwam. Maar nu is het dan eindelijk zover. Op woensdag 9 augustus kunnen bezoekers zich weer vergapen aan alles wat de hulpverleningssector te bieden heeft. Ruim 130 deelnemende organisaties uit 6 landen geven acte de préséance. Organisaties uit de zorgsector, de brandweer, politie, defensie, nautische deelnemers, diverse (reddings) helikopters, een kustwachtvliegtuig en zelfs een aerobatic display team uit Engeland zijn van de partij.

Indrukwekkend programma
Het programma van Rescue is nog nooit zo divers geweest. Het officiële programma start om 12:00 uur en eindigt klokslag 18:00 uur. Het evenement zal geopend worden door burgemeester van gemeente Vlissingen, Bas van den Tillaar. In het programma, te bekijken via www.rescuezeeland.nl/programma/, is geen saai moment te vinden. Een recordaantal helikopters (7) neemt deel om te laten zien waartoe zij in staat zijn tijdens hun dagelijkse werk. Deze demonstraties, te zien boven de Westerschelde zijn goed te bekijken vanaf de boulevards.

Daarnaast is er over een lengte van twee kilometer een grote static show met diverse informatiestands en vele hulpverleningsvoertuigen zoals een Lamborghini politiewagen van de Italiaanse verkeerspolitie, een robothond, historische brandweervoertuigen en het specialistisch bijstandsteam USAR.nl dat recent nog is ingezet in Turkije na meerdere aardbevingen.

DSI (Dienst Speciale Interventies)
Met klap op de vuurpijl zal de DSI (Dienst Speciale Interventies) een nog nooit eerder vertoonde demonstratie laten zien. Deze demonstratie zal plaatsvinden om 15:00 uur op het Badstrand. Doorlopend is er van alles te zien en te doen. Onderzoek doen naar drugs gerelateerde producten in het mobiele lab van de politie, meevaren met een reddingsboot van de KNRM, of zelf een infuus aanleggen in het op locatie opgebouwde IC bij ziekenhuisorganisatie ADRZ. Er is voor jong en oud van alles te zien, doen en beleven.

Hart voor Hulpverlening
Deze editie heeft de organisatie besloten om het thema Hart voor Hulpverlening direct te koppelen aan de grootste banenmarkt in de hulpverleningssector. Er is veel schaarste in de arbeidsmarkt. Er bestaat geen mooiere plek om mensen te enthousiasmeren als op zo’n groot hulpverleningsevenement. Mensen die geïnteresseerd zijn in een baan als verpleegkundige, werken bij de politie of defensie of als vrijwilliger aan de slag bij de brandweer, reddingsbrigade of KNRM, iedereen kan informatie krijgen. Tot slot krijgen hulpverleningsdiensten steeds vaker te maken met geweld tijdens inzet. Op een dag als deze hopen wij meer aandacht te vragen voor het werk van hulpverleners, die 24/7 klaarstaan voor de veiligheid van een ander.

Lees ook - Reserveren nodig bij Westerschelde Ferry tijdens Rescue Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0