· 

Naar Rescue Zeeland 9 augustus? Pak de fiets!

Op woensdag 9 augustus 2023 vindt Rescue Zeeland plaats in Vlissingen. De organisatie van Rescue Zeeland verwacht een enorme drukte op deze dag. 

Archieffoto Rescue Vlissingen 2018  © Multranet Media

De gemeente Vlissingen vraagt iedereen die in de buurt woont, op de fiets of lopend te komen als dat mogelijk is. Parkeerplaats Nollebos en parkeerplaats Spuikom zijn tijdens het evenement omgetoverd tot 2 grote fietsparkeerplaatsen. Ook is er een fietsparkeerplaats op het Spuiplein. Fietsen zijn niet toegestaan op het evenemententerrein.

Grootste hulpverleningsevenement
Rescue Zeeland is inmiddels uitgegroeid tot hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland met internationale deelnemers. Tientallen hulpverlenende instanties werken belangeloos mee aan het tweejaarlijkse evenement. Te land, ter zee en in de lucht. Het evenemententerrein bestaat uit Boulevard Bankert, Boulevard Evertsen, het strand- en zeegebied en het luchtruim t.h.v. van de Boulevards Evertsen en Bankert. Rescue Zeeland start om 12.00 uur en is te bezoeken tot 18.00 uur.

Pendelbussen en extra parkeerplaatsen
Voor bezoekers die per auto komen via de A58 zijn er 2 extra parkeerplaatsen beschikbaar op de Veerhavenweg en de Westerhavenweg. Vanaf deze parkeerplaatsen kunnen bezoekers gebruikmaken van een pendelbus. De pendelbus rijdt vanaf het Stationsplein, via de Prins Hendrikweg met een tussenstop bij de HZ, naar het Stadhuisplein. Treinreizigers kunnen ook met deze bus naar het evenemententerrein.

Verkeersmaatregelen op 9 augustus van 10:00 uur tot 20:00 uur
De toegang via het kustfietspad richting Panta Rhei wordt afgesloten
De Spuikomweg wordt afgesloten
De kruising President Rooseveltlaan / Kenau Hasselaarstraat en Boulevard Evertsen wordt afgesloten vanaf de Boulevard Evertsen
Verkeer uit de Kenau Hasselaarstraat kan in één richting rijden, namelijk vanaf Coosje Buskenstraat/Spuikomweg naar de kruising President Rooseveldlaan
De Strandweg en Duinpoortweg worden afgesloten m.u.v. fietsers, voetgangers en bewoners
De boulevards zijn afgesloten vanaf dinsdag 8 augustus 2023 08:00 uur t/m donderdag 10 augustus 2023 18:00 uur.

Programma en meer informatie
Het programma van Rescue Zeeland en meer informatie over het evenement is te vinden op www.rescuezeeland.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0