· 

Zeeland heeft relatief gezien veel ijssalons

De zomer is in volle gang. Geniet jij af en toe van een lekker schepijsje om af te koelen? In Zeeland heb je geluk: in deze provincie hoef je waarschijnlijk iets minder lang in de rij te staan dan elders in het land.

Afbeelding van Gleen Ferdinand via Pixabay

Per 100.000 inwoners zijn hier namelijk maar liefst 7,6 ijssalons. Landelijk zijn dit er ‘slechts’ 5,2. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl.

Het lekkerste ijsje koop je in Schouwen-Duiveland
Zeeuwse ijssalons worden op Google Maps gemiddeld beoordeeld met 4,01 sterren. Dit ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde van 4,05 sterren.

Zeeuwse ijssalons worden op Google Maps gemiddeld beoordeeld met 4,01 sterren. Dit ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde van 4,05 sterren. Dit neemt niet weg dat je in de provincie lekkere ijsjes kunt scoren, zoals bij 'Heaven Icecream' in Schouwen-Duiveland. Deze krijgt van bezoekers de beste beoordeling op Google Maps van alle Zeeuwse ijssalons. De top 5 beste ijssalons in Zeeland liggen verspreid over meerdere gemeenten in de provincie:

    Heaven Icecream in Schouwen-Duiveland - (4,9 sterren met 84 reviews)
    Het IJsschuurtje in Tholen (4,8 sterren met 33 reviews)
    Ijssalon Fresco in Middelburg - (4,7 sterren met 224 reviews)
    Het Melkhuis in Hulst (4,7 sterren met 144 reviews)
    IJssalon Bij Zegers in Terneuzen - (4,6 sterren met 403 reviews)

Bij het beoordelen van de beste ijssalons in Nederland is er niet alleen gekeken naar de gemiddelde sterrenbeoordeling, maar ook naar het aantal mensen dat heeft beoordeeld.

Veel unieke smaken, klassiekers zijn favoriet
In ons kikkerland worden veel unieke ijssmaken verkocht: van "matcha 5-kruiden", "knoflook" en "bier" tot "gember-jalapeño" en "frikadel". Momenteel zijn er zelfs meer dan 1.000 verschillende smaken beschikbaar! Toch blijven vanille, aardbei en chocola favoriet. Deze smaken worden vrijwel overal aangeboden.

Gemiddeld heeft een ijssalon 16 verschillende smaken in de vitrine. De kans is het grootst dat je hierbij kunt kiezen uit de volgende smaken:

    Aardbei: 100%
    Vanille: 100%
    Chocolade: 90%
    Stracciatella: 77%
    Banaan: 75%
    Pistache: 68%
    Hazelnoot: 67%
    Citroen: 66%

    Malaga: 62%
    Mango: 54%
    (Amarena) kers: 43%
    Kokos: 40%
    Karamel: 35%
    Oreo: 34%
    Smurf: 34%
    Framboos: 33%


Benieuwd hoe goed ijssalons in jouw provincie worden beoordeeld? Of waar de meeste ijssalons te vinden zijn? Dit en meer vind je in deze infographic: https://www.beslist.nl/info/ijssalons.html

Reactie schrijven

Commentaren: 0