· 

Bewoners van Paauwenburg Noordoost kunnen reageren op voorlopig ontwerp voor de wijk

De gemeente gaat de openbare ruimte in Paauwenburg Noordoost de komende jaren vernieuwen. Zo maakt de gemeente Vlissingen de wijk klaar voor toekomstige generaties.

Zicht op wijk Paauwenburg  © Multranet Media

Tot en met 8 september kunnen bewoners via www.doemeevlissingen.nl reageren op het voorlopig ontwerp én een keuze maken voor een boomsoort in hun straat.

Inloopbijeenkomst 31 augustus
Naast online participatie kunnen bewoners ook reageren tijdens de inloopbijeenkomst. Deze is op donderdag 31 augustus van 16:30 tot 20:00 uur in Wijkcentrum De Burgerij. Alle bewoners van Paauwenburg Noordoost zijn welkom om hier het voorlopig ontwerp te bekijken en te reageren via een reactieformulier. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met medewerkers van de gemeente.

Definitief ontwerp
Alle ingekomen reacties worden verzameld en beoordeeld. Het kan zijn dat een reactie zorgt voor een aanpassing in het ontwerp. Zo werkt de gemeente het voorlopig ontwerp uit tot een definitief ontwerp. Naar verwachting wordt deze in oktober gepresenteerd.

Paauwenburg Noordoost klaarmaken voor toekomstige generaties!
Dit betekent dat we veel gaan vernieuwen. In heel het projectgebied wordt de riolering vervangen en een extra rioolbuis voor het hemelwater aangelegd. Dat is hét moment om de wijk toekomstbestendig in te richten met veel aandacht voor groen. Bestaande bomen laten we staan waar het kan en verhardingen worden waar mogelijk vervangen door groen.

Beplantingen en groenvakken zijn namelijk goed voor de leefbaarheid en de biodiversiteit in de wijk. Daarnaast helpt meer groen de omgeving in hete zomers koeler te maken. In totaal worden ongeveer 70 nieuwe bomen in de woonstraten geplant. Verder wordt ook de verlichting vervangen en er worden ondergrondse containers geplaatst voor restafval.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    L Wattel (zaterdag, 19 augustus 2023 15:20)

    De bestrating vernieuwen.

  • #2

    Brunke (woensdag, 30 augustus 2023 13:31)

    Onze straat is erg smal en heeft heel weinig parkeerruimte en er is nauwelijks ruimte voor brandweer of hulpvoertuigen. Is het een idee om grasveld beschikbaar te stellen om te parkeren en dan wel dmv open stenen waar gras door kan groeien en water door kan zakken?