· 

37e Open monumentendag met als thema: ‘Levend erfgoed'

Zaterdag 9 september doen de drie Walcherse gemeenten mee aan de 37e editie van de Open Monumentendag. Meer dan 70 monumenten zijn die dag tussen 10.00 en 17.00 uur gratis of tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

Museum Scheldewerf  © RTV Vlissingen

Het aanbod op Walcheren is gevarieerd: vuurtorens, buitenplaatsen, musea, molens, bunkers, kerken en nog veel meer.

Thema ‘Levend erfgoed'
Het is dit jaar twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en om dat te vieren is het thema van Open Monumentendag dit jaar ‘Levend erfgoed’. Ambachten, tradities en gebruiken zijn vaak onbewust al aanwezig in de monumenten, maar worden dit jaar nóg zichtbaarder tijdens Open Monumentendag.

Ook Walcheren is rijk aan immaterieel erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan het ambacht van de molenaar, het ring- en sjeesrijden, de Zeeuwse klederdracht en klompenmakerij, de babbelaars en bolussen en nog veel meer. Bij een aantal deelnemende monumenten is het thema ‘Levend erfgoed’ op Open Monumentendag goed zichtbaar.

Wat is er in Vlissingen te bezichtigen, kijk op deze website voor een overzicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0