· 

Veel activiteiten op Walcheren tijdens Vredesweek

In het kader van de Vredesweek (16 tot en met 24 september) worden ook dit jaar tal van activiteiten in Middelburg en Vlissingen gehouden.

Thema is: ‘(On)vrede en nu?’ Naast lokale activiteiten wordt donderdag 21 september de ‘Internationale Dag van de Vrede’ van de Verenigde Naties gehouden.

Vredesbeweging Pax is ervan overtuigd dat iedereen iets voor vrede kan doen. In de Vredesweek worden verhalen gedeeld van moedige mensen in oorlogsgebieden, die ondanks alles toch blijven opstaan voor vrede. Pax wil hun boodschap versterken en voor hen bidden. Maar ook in onze eigen omgeving kunnen we actief bijdragen aan een inclusieve en vreedzame samenleving.

Het activiteitenprogramma van de Vredesweek in Vlissingen en Middelburg is een initiatief van de Ambassade van Vrede op Walcheren. (gevestigd in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Rosenburglaan in Vlissingen). Aan het programma wordt meegewerkt door de Raad van Kerken Middelburg, de Raad van Kerken Vlissingen, Walcheren Mozaïek, het Anti Discriminatie Bureau Zeeland en Keti Koti Zeeland.
Programma zie deze website

Reactie schrijven

Commentaren: 0