· 

Inwonerberaad woningbouw Middelburg van start

Zaterdag 16 september is het zover. Dan gaat een groep gelote inwoners aan de slag met de vraag: waar in Middelburg kunnen we de komende jaren bouwen?

Woningbouw © Pixabay

Het is de eerste keer dat inwoners door middel van loting geselecteerd zijn voor een participatietraject. In twee besloten bijeenkomsten gaan de deelnemers aan de slag met een zogenaamde kansenkaart. De kansenkaart is een belangrijk advies en weegt zwaar mee in de besluitvorming van het gemeentebestuur.

Een zo goed mogelijk afspiegeling vormen
Begin juli kregen zo’n 7000 huishoudens een uitnodiging op de deurmat om zich aan te melden voor het inwonerberaad. Vierhonderd Middelburgers deden dit. Uit deze groep werden vervolgens 70 deelnemers geloot. Hierbij is rekening gehouden met een goede verdeling (onder andere leeftijd, postcode en opleidingsniveau). De insteek is dat de mensen die deelnemen een zo goed mogelijk afspiegeling vormen van de Middelburgse samenleving. Ook de wijkteams kregen een uitnodiging om één persoon af te vaardigen. Het streven was dat 50 inwoners zouden deelnemen. Het animo voor het inwonerberaad is groot. Als iedereen daadwerkelijk komt, zitten er morgen 66 mensen aan tafel.

Aanleiding
De gemeente Middelburg wil advies van haar inwoners over geschikte nieuwe woningbouwlocaties binnen de gemeente. Niet alleen in de stad Middelburg, maar ook in de verschillende dorpen. De deelnemers gaan tijdens twee bijeenkomsten op zoek naar nieuwe woningbouwlocaties binnen de gemeente Middelburg voor de periode tot 2040. De komende jaren zal het aantal inwoners binnen de gemeente Middelburg stijgen. Om alle bestaande en nieuwe inwoners van Middelburg een plek binnen de gemeente te kunnen geven, moeten er de komende jaren veel woningen worden bij gebouwd. Het is voor de gemeente de vraag waar deze woningen een plek kunnen krijgen.

Aangezien inwoners samen tot slimme en haalbare adviezen kunnen komen voor bepaalde vragen, organiseert de gemeente dit beraad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0