· 

Zes oppositiepartijen luiden noodklok over Cultuurwerf

De Cultuurwerf, als een baken van culturele en sociale diversiteit in onze stad, bevindt zich momenteel in een acute noodsituatie.

Bevrijdingsfestival Zeeland  © RTV Vlissingen

Haar recente aanvraag voor surseance van betaling kan niet langer worden afgedaan als een eenvoudige financiële tegenvaller.

De Vlissingse fracties van D66, PvdA, 50Plus, FVD, POV en SP maken zich grote zorgen over de toekomst van de Cultuurwerf. Ze hebben daarom een brandbrief gestuurd naar het college van B & W. De zes oppositiepartijen in de Vlissingse gemeenteraad dienen donderdagavond 21 september tijdens de raadsvergadering  een motie in voor dringende financiële steun aan de Cultuurwerf. In die motie vragen de fracties het college dringend om in gesprek te gaan met de Cultuurwerf om tot een oplossing te komen voor de financiële problemen.

“De evenementen die de Cultuurwerf organiseert, zoals het Bevrijdingsfestival en Festival Onderstroom, zijn niet alleen culturele vieringen, maar ook katalysatoren voor economische activiteit en gemeenschapsbetrokkenheid. Het verlies van deze evenementen zou een zware tol eisen, niet alleen van onze culturele identiteit, maar ook van de economische veerkracht en het welzijn van onze stad.” Staat te lezen in de brandbrief.

Download
Brandbrief Cultuurwerf.pdf
Adobe Acrobat document 126.3 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0