· 

Meedenken over speel- en sportplekken in Koudekerke

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. Als gemeente Veere vinden wij het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen en sporten.

Afbeelding van Anja via Pixabay

Daarom willen we graag in Koudekerke de openbare speel- en sportruimtes aanpassen en vernieuwen. Fijn als de inwoners van Koudekerke hierin met ons willen meedenken. Jong en oud! Zo zorgen we er voor dat de speeltuinen en speelplekken bij de wensen van de kinderen van Koudekerke passen.

Centrale speelplek en pumptrackbaan
We willen graag een grote centrale speelplek als ontmoetingsplek creëren in Koudekerke. Deze speelplek komt op een bestaande locatie waar nu al een speeltuin is. Hoe de speelplek eruit gaat zien; daar willen we met elkaar over nadenken. Daarnaast is er het plan om een pumptrackbaan in Koudekerke te maken. Op dit moment zoeken we hiervoor naar de best passende en geschikte locatie. Graag horen we van de (toekomstige) gebruikers wat zij een goede locatie vinden.

Meedenken
Fijn als alle inwoners uit Koudekerke, en vooral de kinderen, willen meedenken over de locatie en invulling van de centrale speelplek en de pumptrackbaan. Maar ook over de invulling van andere speel- en sportplekken in Koudekerke. Meedenken kan op verschillende manieren. Zo organiseren we een bewonersavond in Koudekerke op 27 september van 16.30 tot 18.00 uur in Kerk de Klimop. Jong en oud is welkom! Alle inwoners hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wandeling voor basisscholen
Naast de bewonersavond wordt er ook met de kinderen van de verschillende basisscholen in Koudekerke gewandeld. Kinderen kunnen dan laten zien waar ze graag spelen en op welke manier. Deze wandeling organiseren en plannen we in overleg met de scholen.

Vervolg
Aan de hand van alle wensen en ideeën van de kinderen en inwoners gaan we aan de slag met de locatie en inrichting van de centrale speelplek. Ook gaan we aan de slag met de inrichting van de andere speelplekken en kiezen we een locatie voor de pumptrackbaan. Het Ontmoeting- en Speelruimtebeleid 2023 – 2032 geeft de kaders aan. Verder ondersteunt het ontwerp- en adviesbureau Speelplan de gemeente bij het project. We houden jong en oud in Koudekerke op de hoogte.

Heeft u vragen?
Het is mogelijk om uw vragen te stellen. Mail dan naar contact@speelplan.nl en vermeld ‘Buurtspeelplek Koudekerke’ in de onderwerpregel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0