· 

MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar.

Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. 

MAEX Zeeland

MAEX Zeeland is een landelijk platform voor bewoner(initiatieven) die zich inzetten voor hun leefomgeving. Aansluiten bij MAEX Zeeland is gratis en heeft drie grote voordelen:  

 1  Je kunt een beroep doen op financiële ondersteuning
 2  Je krijgt eenvoudig inzicht in jouw maatschappelijke meerwaarde
 3  Je komt in contact met andere initiatieven en experts

Inmiddels zijn 152 Zeeuwse initiatieven aangesloten en is er vanuit eerdere Impulsrondes al €110.000,- uitgekeerd aan Zeeuwse initiatieven. 

Wat kan je met een Impuls
De inzet van een Impuls is heel divers. Zo heeft Stichting Petje af in Goes de Impuls gebruikt voor het maken een professionele video. Thover op Tholen heeft het ingezet voor betaalbaar (groeps-)vervoer voor sociaal en economisch kwetsbare inwoners of het Pennywafelhuis in Middelburg heeft er trainingen voor opgezet voor hun kookatelier.  

Hoe kom je in aanmerking
Om voor een impuls in aanmerking te komen maak je een profiel op MAEX Zeeland. Voor de impuls zelf is geen ingewikkeld projectplan nodig, als je weet waar je het geld aan wil besteden vul je een eenvoudige vragenlijst in.  
 
Meer weten
Vraag over de Impuls Zeeland of het aanmaken van een profiel? Elke dinsdag en donderdag is er het MAEX-kwartier. In deze 15 minuten heb jij als initiatiefnemer de kans om je vragen te stellen aan een MAEX-medewerker.

Reactie schrijven

Commentaren: 0