· 

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek bij Boekhandel 't Spui

Er zijn leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek bij Boekhandel 't Spui! Meesterverteller en bekroond kinderboekenschrijver (met een enorm oeuvre) Arend van Dam komt naar Vlissingen!

Boekhandel 't Spui

Auteursbezoek boekenweek: Arend van Dam 5 oktober
Zijn nieuwste boek is net uit en past mooi binnen het thema van de Kinderboekenweek. Arend komt hierover vertellen op donderdag 5 oktober om 12 uur, én het boek signeren. De ware geschiedenis van Dancing Buffalo is een bundel met boeiende, informatieve en urgente verhalen om voor te lezen vanaf 7 jaar of om zelf te lezen vanaf 9 jaar. De Oekraïense Oksana Drachkovska maakte de prachtige illustraties.

Over De ware geschiedenis van Dancing Buffalo:
Ooit trokken ontdekkingsreizigers de wereld over om het ene na het andere werelddeel te verkennen. Maar wie woonden daar al voor westerlingen hun vlaggen er kwamen planten? In De ware geschiedenis van Dancing Buffalo neemt Arend van Dam je mee op een bijzondere reis langs de oorspronkelijke bewoners van onze aarde: van de Sami in het hoge Noorden tot de Masai in Afrika en van de Yanomami in Venezuela tot de Ainu in Japan.
Van Dam liet zich inspireren door een ontmoeting met de jonge Stoney Nakoda ‘Dancing Buffalo’, die in 2000 meedeed aan een powwow aan de voet van de Canadese Rocky Mountains. In 2022 zochten de twee elkaar opnieuw op. Ze bespraken vele thema’s zoals het toe-eigenen van tradities, kostscholen, roofkunst, de gevolgen van toerisme en klimaatverandering en het leven in twee culturen.

Auteursbezoek boekenweek: Marjolein Visser 6 oktober
Tijdens de Kinderboekenweek, op vrijdag 6 oktober om 13 uur, hebben we Marjolein Visser op bezoek; zij schreef het jeugdboek Verboden Duinen (9+) en Marjolein zal over haar boek vertellen, erover met het publiek in gesprek gaan en signeren.

In Verboden Duinen heeft Mila, vanaf het moment dat Eline bij haar in de klas komt, één grote wens: beste vriendinnen worden. Mila is de enige bij wie Eline niet stottert. Samen bedenken ze een Briljant Plan om Eline aan voldoendes te helpen zodat ze samen overgaan en in de zomervakantie stiekem kunnen kamperen in de Verboden Duinen. Maar alles loopt anders dan ze dachten…
Uiteindelijk ziet Mila nog maar één oplossing: verdwijnen, naar die Verboden Duinen waar niemand haar ooit zal vinden.

Verboden Duinen is als jeugdboek een debuut voor Marjolein Visser; eerder schreef zij o.a. de literaire roman Restmens. Momenteel werkt Marjolein regelmatig als redacteur. Ook werkt ze als interviewer: zowel live interviews (o.a. met Marieke Lucas Rijneveld, David van Reybrouck en Connie Palmen op Spotify) als geschreven portretten (o.a. Slaap je al voor het Parool).

Iedereen is welkom om hierbij te zijn! Aanmelden is fijn, dat kan via info@boekhandelspui.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0