· 

Doe mee met de Nationale Wecycleweek

Van 9 tot 15 oktober 2023 is het Nationale Wecycleweek. Ook op de Milieustraat Vlissingen hebben ze voor de snelle deelnemers een leuke verrassing klaarliggen.

Afbeelding van djedj via Pixabay

Nationale wecycleweek 2023
De Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) viert de Nationale Wecycleweek met een leuke verrassing voor snelle inleveraars! Lever afgedankte apparaten en vervangen of kapotte spaarlampen in op een van de Zeeuwse milieustraten en ontvang een gratis Wecycle puzzel. (OP=OP) Liggen er in jouw kasten, laatjes of in de schuur nog apparaten die je nooit meer gebruikt? Lever ze dan in en Wecycle mee! Deze actie wordt aangeboden door Stichting OPEN en Wecycle.

Over stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle productenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen en e-waste circulair te maken. Dit doen zij samen met inzamel-, sorteer-, en recyclepartners. Onder de naam Wecycle worden campagnes gevoerd om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.

Meer over e-waste
Alle Zeeuwse milieustraten zijn voorzien van containers voor de inzameling van e-waste. De inleverbak voor lampen vind je in het Klein Chemisch Afval (KCA) depot.

Reactie schrijven

Commentaren: 0