· 

Middelburg faciliteert uitbreiding van het openbare laadnetwerk

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Ook in de gemeente Middelburg neemt de vraag naar elektrische auto’s toe.

Laadpaal. Foto van Eveline de Bruin via Pixabay

Een laadpaal bij u in de buurt?
In 2030 moeten alle nieuwe auto’s in Nederland zelfs volledig elektrisch zijn. Voor het opladen van deze auto’s zijn openbare laadpalen nodig, op straat of een centrale plek in de wijk. Niet elke bewoner beschikt namelijk over een eigen laadvoorziening. Om in de groeiende behoefte aan openbare laadpalen te voorzien, faciliteert de gemeente de uitbreiding van het openbare laadnetwerk. De inzichten van de inwoners van de gemeente Middelburg zijn hierbij belangrijk.

Het uitbreiden van het laadnetwerk
Om de aankomende jaren het netwerk van openbare laadvoorzieningen uit te breiden heeft de gemeente een plankaart opgesteld. Hierin staan alle voorgestelde locaties voor toekomstige laadpalen. Deze plankaart met potentiële locaties is omgezet in een openbare, digitale en interactieve kaart waarop inwoners kunnen reageren.
De gemeente wil graag van haar inwoners weten welke locatie (s) geschikt zijn voor een laadpaal in Middelburg.
Op basis van alle reacties onderzoekt de gemeente of aanpassing van de plankaart nodig is.

Reageren kan via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0