· 

Bedrijfsbezoek wethouder Sips aan het ’t Smoske Vlissingen

Woensdag 11 oktober 2023 bezocht wethouder Sips van Economische Zaken het bedrijf ’t Smoske. De hoofdvestiging staat op de Vlissingse Kenniswerf.

Hoofdvestiging ’t Smoske op de Vlissingse Kenniswerf  © Multranet Media

’t Smoske staat bekend om zijn zelfgemaakte Belgische baguettes. Die kunnen ter plekke worden genuttigd (in het restaurant) of worden afgehaald. De cateringafdeling bezorgt de broodjes aan de zakelijke klanten. Het bedrijf biedt werk aan ruim 60 mensen.  

De eigenaren van ’t Smoske, de heer en mevrouw Luteijn, ontvingen de wethouder en bespraken met hem de plannen van het bedrijf voor de komende jaren. De wethouder praatte hen bij over de lopende en toekomstige projecten op de Kenniswerf. De gemeente heeft de ambitie om de Kenniswerf uit te bouwen tot een hotspot voor delta-innovatie, waarbij overheid, ondernemers en onderwijs samen werken op de onderwerpen waar de Zeeuwse delta sterk in is: water, maritiem, veiligheid, energie en voedsel. Tot slot kreeg de wethouder een rondleiding door het bedrijf.

Bezoek wethouder Sips (rechts op de foto) aan t Smoske

Bedrijfsbezoeken
Bedrijfsbezoeken door het college en/of de wethouder Economische Zaken hebben tot doel ondernemer en gemeente op een informele wijze met elkaar kennis te laten maken. Een ondernemer laat zijn bedrijf zien en praat met de gemeente over economische en andere relevante ontwikkelingen. Ook beleid en dienstverlening van de gemeente zijn onderwerp van gesprek.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Dolf Pigmans (zaterdag, 14 oktober 2023 18:25)

    Het Smoske is naast een heerlijke broodjeszaak ook een ontmoetingsplaats voor iedereen. Jarenlang als ik met mijn moeder een dagje Vlissingen deed was het Smoske steevast de eerste stop. Ze was wat slecht ter been en werd door de medewerkers, maar ook door de gasten altijd op n prettige wijze bejegend. Van de HZ studenten tot de gasten die in de maritieme omgeving van het Smoske werken. Dat gaf haar bij ieder bezoek een boost. Ons bezoek werd altijd afgesloten met; “ wat is het daar toch fijn zitten, leuke mensen, heerlijke cappuccino en broodjes”. Tot haar 92e hebben we het Smoske regelmatig en met veel plezier bezocht. Haar gezondheid laat het nu helaas niet meer toe. Maar de warme herinneringen blijven! Knap als een ondernemer in zijn bedrijf verschillende generaties van jong tot oud een warm welkom geeft. Top!!