· 

(Be)leefbare Schelde vergroot toeristisch aanbod in Scheldedelta

In het onlangs gestarte project (Be)leefbare Schelde onderzoeken ruim twintig partners hoe je door samen te werken de Scheldedelta-regio beter kunt profileren als een duurzame, toeristische topbestemming.

© Multranet Media

HZ Kenniscentrum Kusttoerisme is één van de partners. Het project moet het toeristische aanbod in de regio vergroten. Duurzaamheid en betrokkenheid van bewoners en belanghebbenden staan daarbij centraal. Met bestaande en nieuwe ‘poorten’, ‘parels’, routestructuren en beleefroutes wordt het verhaal van het heden, verleden en toekomst van het gebied als eenheid getoond.

Een ‘parel’ in Zeeland is de terugkeer van de Verdronken stad Reymerswael door oude funderingen weer zichtbaar te maken. Verder komt er in het Watersnoodmuseum, één van de ‘poorten’, een expositie over waterbouw in de Schelderegio.

Reactie schrijven

Commentaren: 0