· 

Zoveel hondenboetes kregen Zeeuwen vorig jaar

In Zeeland werden afgelopen jaar 25 hondenboetes uitgedeeld. Dit omvat slechts 1,5% van alle boetes in Nederland.

Afbeelding van Rebecca Scholz via Pixabay

Het gaat onder andere om bekeuringen voor het laten liggen van hondenpoep of voor het niet aanlijnen van de hond. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl, die de cijfers over hondgerelateerde boetes analyseerde op basis van CJIB-gegevens.

Vlissingen
Veruit het grootste deel van de hondenbekeuringen werd uitgeschreven in Vlissingen: 48% van alle boetes in de provincie was voor inwoners van deze gemeente. Na Vlissingen werden vooral in Middelburg en Goes hondeneigenaren vaak op de bon geslingerd. Middelburgers ontvingen 28% van alle boetes, terwijl Goesenaren zorgden voor 12% van het totaal.

Steeds minder gemeenten met hondenbelasting
In steeds minder gemeenten betalen Zeeuwen hondenbelasting. In 2014 ging het nog om 12 van de 13 huidige gemeenten. Inmiddels heffen nog slechts 8 gemeenten belasting voor hondenbezit, waaronder Vlissingen, Borsele en Tholen.

Top 3 gemeenten met de hoogste hondenbelasting:
Vlissingen: € 99,56
Terneuzen: € 76,00
Veere: € 74,95

Aantal boetes neemt af in Nederland
Het aantal boetes voor hondeneigenaren neemt al jarenlang af. In 2022 werden in heel Nederland 1.636 ‘hondgerelateerde boetes’ uitgeschreven, terwijl het in 2016 nog om bijna vijfduizend boetes ging. Dit is een afname van 67,1%. Ook in Zeeland is er een daling in hondenboetes te zien. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een halvering.

Reactie schrijven

Commentaren: 0