· 

Zeeuwse Komedie: 'De vloer op!' Te zien in Scheldehof

Geïmproviseerde, geestige, ontroerende en herkenbare scenes die allemaal ontstaan in het moment. Dat is in een notendop het concept van ‘De Vloer Op’.

Na het succes in januari 2023 met uitverkochte zalen, enthousiast publiek en de vraag om meer speelt de Zeeuwse Komedie in november drie nieuwe voorstellingen improvisatietoneel. De Zeeuwse Komedie is een theatergezelschap dat al 50 jaar met veel plezier amateurtheater maakt.

‘Avonden vol humor, verrassingen en onverwachte wendingen’
De Vloer Op is bekend van het jarenlange tv-programma, waarbij twee of drie spelers worden aangewezen door een regisseur. Zij krijgen pas op dat moment een reëel thema of dilemma voorgelegd om meteen te gaan spelen. Alles op toneel wordt dus geïmproviseerd.

De acteurs zoeken zelf wat kleding en/of attributen uit en beginnen vervolgens direct zonder onderlinge afspraken aan de improvisatie. De uitkomst is de ene keer humoristisch, dan weer kan de improvisatie treffend en emotioneel zijn. Alles kan gebeuren tijdens een avondje improviseren. De scenes van De Vloer Op worden afgewisseld met andere improvisatiespellen, bekend van o.a. De Lama’s en de Grote Improvisatieshow. Een ding is zeker, het worden avonden vol humor, verrassingen en onverwachte wendingen.

Regie: Hans Puik
Spelers: diverse leden Zeeuwse Komedie
Techniek: Dominique Duijndam

Speeldata:
4 en 10 november om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
12 november om 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur

Locatie: Film/theaterzaal Scheldehof, via de hoofdingang

Reactie schrijven

Commentaren: 0