· 

Dit weekend gaat de wintertijd in!

De wintertijd gaat in in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, waardoor het ‘s avonds eerder donker wordt. Om 03.00 uur wordt de klok een uur verzet, naar 02.00 uur.

De wintertijd duurt vijf maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. In 2024 gaat op 31 maart de zomertijd weer in en wordt de klok een uur vooruit gezet. Om 02.00 uur gaat de klok dan een uur vooruit, naar 03.00 uur.

Klokken bijstellen
Dit jaarlijks terugkerende ritueel, gevolgd in veel delen van de wereld, heeft als voornaamste doel het vermeende energieverbruik te verminderen door een efficiënter gebruik van het natuurlijke daglicht. Hoewel moderne elektronische apparaten vaak automatisch de tijd aanpassen, is dit het moment om je traditionele klokken en horloges handmatig bij te stellen

Reactie schrijven

Commentaren: 0