Burgemeester Harald Bergmann niet beschikbaar voor herbenoeming

“Vanaf augustus 2012 ben ik uw burgemeester en die rol heb ik al die jaren met veel plezier vervuld. Ik heb altijd de gedachte gehad: 10 jaar is een mooie tijd om ergens burgemeester te zijn.

Foto Pixabay

Dan bied je continuïteit en maak je op tijd ook weer plaats voor nieuw bloed. Dat is beter voor de stad. Ik wil u dan ook meedelen dat ik niet in aanmerking wil komen voor herbenoeming. Aldus besloten aan het einde van de raadsvergadering op 9 november.

Knoop doorgehakt
Het heeft iets langer dan 10 jaar geduurd voordat ik u dit meld. En dat komt omdat er veel gebeurd is in mijn leven de afgelopen jaren. Ik ben gescheiden en begin dit jaar overleed mijn moeder. In die periode wilde ik geen andere grote veranderingen in mijn leven en dat van mijn kinderen. Dit voorjaar ben ik met hen gaan overleggen en na goede gesprekken heb ik deze zomer de knoop doorgehakt en heb het ook aan de commissaris van de Koning meegedeeld.

Burgemeester Harald Bergmann

Nieuwe burgemeester
Burgemeesters worden steeds per 6 jaar benoemd en een eventuele herbenoeming zou in augustus 2024 aan de orde zijn. Vanaf eind dit jaar zou de commissaris normaal gesproken het traject hiervoor in gang zetten. Daarom vind ik dit een goed moment om u mee te delen dat ik daar niet voor in aanmerking wil komen. Zo kunt u als raad vervolgstappen gaan zetten en op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Kijk terug op hele mooie jaren
Voor mijzelf geldt dat ik nu kan gaan nadenken over wat ik kan en wat ik wil en dan kan ik in alle openheid op zoek naar een passende vervolgstap in mijn loopbaan. En tot die volgende stap gezet wordt, kunt u ervan op aan dat ik mijn werk zal doen zoals u van mij gewend bent. Ik kijk terug op hele mooie jaren en heb er alle vertrouwen in dat er met een nieuwe burgemeester weer een nieuwe periode met nieuw elan aanbreekt. Middelburg is een prachtige plek om burgemeester van te zijn dus ik weet zeker dat de belangstelling voor deze post groot zal zijn.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0