· 

Nieuw boek van Carina Dumais 'Het betoverende bos'

De illustraties van Vlissingse kunstenares Carina Dumais creëren een prachtig hedendaags sprookje.

Het betoverende bos - Feesten met wezens die anders zijn is geïnspireerd op Carina's eigen ervaringen. Als kind en tiener had ze haar eigen kledingstijl en viel ze door haar gedachtegang veelal buiten de normen en waarden waarmee de meeste kinderen opgroeiden. De ervaring van 'anders zijn' resulteerde in een leerzaam en mooi prentenboek over inclusie en acceptatie.

Dit kijk- en leesboek nodigt je speels uit vrolijk samen te leven met ‘wezens die anders zijn. Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en verschijnt op vrijdag 3 mei.

Het betoverende bos fluistert je woorden toe. Zing of zeg je deze woorden, dan zal het bos zich voor je openen. Je ontmoet bijzondere wezens die 's nachts tot leven komen. Als je ze met respect behandelt kan je een feestelijk avontuur met hen beleven.Het Betoverende Bos, een verhaal in woord en beeld dat speels uitnodigt vrolijk samen te leven met 'wezens die anders zijn'.

Dit bijzondere kinderboek biedt neutrale aanknopingspunten voor gesprekken over inclusie, discriminatie, uitsluiting en pestgedrag. Niet alleen in huiselijke kring, ook op scholen, kinderdagverblijven en voor andere educatieve doeleinden.

Meer informatie over het boek lees je op Carina's blog.
       
Over de auteur
Carina Dumais is beeldend kunstenaar en illustrator van Nederlandse en Indonesische afkomst. Ze haalt haar inspiratie uit het allerdaagse leven in uiteenlopende culturen. Zo werkte zij 3 maanden in Mexico aan een kunstproject over de wijze waarop de oude Mayacultuur voortleeft in het alledaagse moderne leven van de nakomelingen. Carina had geruime tijd een galerie waarin zij samenwerkte met andere kunstenaars. Zij heeft regelmatig praktijklessen creativiteit gegeven aan volwassenen en aan kinderen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0