· 

Zeeuws Weerzien maakt kans op Appeltje van Oranje 2024: breng uw stem uit

Herinneringskrant Zeeuws Weerzien is als enige Zeeuwse organisatie genomineerd voor het prestigieuze Appeltje van Oranje.

Leesbijeenkomst Zeeuws Weerzien in bibliotheek Zierikzee

Jaarlijks reikt koningin Máxima deze prijs namens het Oranje Fonds uit aan maatschappelijke projecten die mensen succesvol met elkaar weten te verbinden. Dit jaar gaat de prijs van  25.000,- naar drie initiatieven die een bijzondere bijdrage leveren aan het thema ‘Eenzaamheid verminder je samen’. Landelijk zijn 50 projecten hiervoor in de race. “Deze nominatie is een welverdiende kroon op het werk van onze vrijwilligers. Omzien naar elkaar is in de huidige maatschappij meer dan noodzakelijk. Wij vinden het belangrijk om daar een steentje aan bij te dragen in een provincie met één van de hoogste eenzaamheidscijfers” aldus Frans van de Velde, voorzitter van Zeeuws Weerzien.

Samen lezen en herinneren
Zeeuws Weerzien brengt vier keer per jaar een gratis themakrant uit met verhalen over het Zeeland van de vorige eeuw. Om zelf te lezen, maar vooral om samen met anderen herinneringen op te halen en zo met elkaar in contact te komen. Daartoe worden in heel Zeeland ook leesbijeenkomsten gehouden. Ouderen komen bijeen om samen te praten over het thema van de krant, verhalen die ook weer dienen als input voor de redactie. Coördinator Rina Cevaal: ‘’Het bijzondere aan dit project is dat herinneringen ophalen aan vroeger een heel laagdrempelige én leuke manier is om mensen met elkaar te verbinden. Ook als vrijwilliger beleef ik hier veel plezier aan. We kunnen de geldprijs van het Oranje Fonds ontzettend goed gebruiken om onze activiteiten in heel Zeeland verder uit te rollen. We hopen op zoveel mogelijk stemmen!”

Breng voor 31 mei uw stem uit via stem.oranjefonds.nl
Van woensdag 22 tot en met vrijdag 31 mei kan het publiek een stem uitbrengen op één van de genomineerde projecten. Het project met de meeste stemmen gaat automatisch door naar de laatste tien, waarna een jury de definitieve winnaars selecteert. Help Zeeuws Weerzien naar de laatste ronde en breng uw stem uit via stem.oranjefonds.nl.

De rechtstreekse stempagina is https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/zeeuws-weerzien-leesbijeenkomsten.

Voor meer informatie: www.zeeuwsweerzien.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0