· 

Yvonne van Mastrigt voorgedragen als nieuwe burgemeester Middelburg

De ministerraad heeft vrijdag 14 juni 2024 ingestemd met de voordracht van Yvonne van Mastrigt als nieuwe burgemeester van Middelburg.

Stadskantoor Middelburg.  Afbeelding van Alfred Grupstra via Pixabay

Hiermee wordt Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg.Op 7 mei maakte de gemeenteraad van Middelburg bekend mevrouw mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt aan te bevelen als zijn nieuwe burgemeester. Omdat de gemeente Middelburg provinciehoofdstad is, is de voordracht ook in de Ministerraad besproken.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bereidt op basis van de aanbeveling een Koninklijk Besluit voor dat naar verwachting volgende week door Zijne Majesteit de Koning zal worden ondertekend.
Zodra het Koninklijk Besluit is ondertekend is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Middelburg afgerond. De benoeming gaat in op 29 augustus 2024.

De beëdiging van Yvonne van Mastrigt vindt op diezelfde dag plaats. De eed wordt afgenomen door de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, tijdens een bijzondere raadsvergadering in het stadhuis van Middelburg. Voor haar benoeming was Van Mastrigt waarnemend burgemeester in de gemeente Olst-Wijhe. Daarvoor was zij onder meer waarnemend burgemeester in Woudenberg, Stadskanaal, Stichtse Vecht en Hoorn, gedeputeerde in de provincie Groningen en burgemeester in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Winsum.

Yvonne van Mastrigt volgt Harald Bergmann op, die sinds 13 maart burgemeester in Schiedam is. Het burgemeestersambt in Middelburg wordt tot 29 augustus waargenomen door Marcel Fränzel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0