· 

SGP: waar blijft de fietsenstalling in het centrum

De gemeente Vlissingen wil dat meer inwoners en toeristen met de fiets naar de binnenstad komen.

Fietsenstalling in de parkeergarage Scheldeplein  © VLI Media

"Maar dan moeten er wel voorzieningen zijn zodat iedereen zijn-haar fiets veilig kan parkeren. In de Kadernota 2025, die aanstaande donderdag wordt behandeld, wordt met geen woord gerept over fietsen en fietsenstallingen. Één grote misser, wat ons betreft! Daarom hebben we een *motie ingediend." Zegt Lilian Janse - v.d. Weele
raadslid en fractievoorzitter van de SGP.

De afspraak was dat onder de flat van de Kop van het Dok achter de Hennes & Mauritz. Die zou in het voorjaar van 2023 open gaan. Maar deze fietsenstalling is tot op heden niet gerealiseerd, en er is overigens geen enkele bewaakte fietsenstalling meer in het centrum van Vlissingen. 

De realisatie van voldoende (bewaakte) fietsenstallingen in het centrum geeft uitvoering aan de vastgestelde Strategische Visie 2040 en het coalitieakkoord.  Lilian Janse - v.d. Weele vraagt daarom om die op te nemen in de Begroting 2025 en daar de nodige financiële middelen voor op te nemen.

*MOTIE “(Bewaakte) fietsenstallingen centrum Vlissingen.”  Zie hieronder (PDF document)

Download
(Bewaakte) fietsenstalling(en) in centru
Adobe Acrobat document 424.7 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sam (woensdag, 03 juli 2024 10:52)

    Met veel criminelen, junkies, daklozen, beroepscriminelen over de grens en tuig in onze maatschappij en helaas is Vlissingen een goed voorbeeld daarvan. Is een bewaakt fietsenstalling zeer nodig. Vooral dat er tegenwoordig steeds meer dure populare elektrische fietsen er zijn.