· 

Nog geen standvastig zomer weer

Er stond zaterdagmiddag 6 juli 2024 een harde tot stormachtige zuidwestenwind met windkracht 7-8 in Vlissingen.

Harde tot tot stormachtige zuidwestenwind.  Foto © RTV Vlissingen

Ook waren er geregeld stevige regenbuien, maar de zon liet zich tussen de buien door ook zien. En het was hoog water op de Westerschelde, en dat leverde weer mooie beelden op. In Zeeland gold code geel van 12.00 - 19.00 uur dit in verband met kans op zware windstoten.

Eerste zomerstorm dit jaar
In Zeeland kwam het niet tot storm, maar in IJmuiden werd een uur lang  windkracht 9 gemeten, waarmee de eerste zomerstorm van dit jaar een feit is. De storm van vandaag is de vierde van dit jaar.

Nog geen standvastig zomer weer
Zondag blijft het wisselvallig. De dag begint redelijk zonnig met slechts af en toe wat wolkenvelden. De zeelucht is echter onstabiel van opbouw zodat er al snel buien ontstaan met kans op een donderklap. De zuidwester zwakt in kracht af maar blijft toch matig met windkracht (3 tot 4 beaufort).

Wat de temperatuur betreft het blijft veel te koud voor deze periode van het jaar bij dagtemperaturen tot 18 graden. Dat is 4 tot 5 graden te weinig.
 
Maandag is het tijdelijk droog met zon en wolken. De wind wordt veranderlijk en valt grotendeels weg. Uiteindelijk wordt het een aangename dag bij 22 graden.
 
Dinsdag is het tijdelijk wat beter met 23 graden aangenaam zomerweer. Maar dit is van korte duur want de rest van de week moeten we het doen met 19 graden en geregeld weer regenbuien. De week erna is het met 22 graden en meer zon wat meer zomer!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0