RTV Vlissingen 10 jaar!

Dit jaar bestaat RTV Vlissingen 10 jaar! Om precies te zijn op 25 april 2010 werd de lokale (internetzender) voor de gemeente Vlissingen in het leven geroepen door filmmaker Ben Bosselaar. RTV Vlissingen is een private Not for Profit lokale internet TV zender.  

En is gericht op het lokale nieuws in de gemeente Vlissingen en sinds 2017 ook regionieuws. We verslaan het nieuws op een positieve maar ook kritische manier. We doen dit door middel van vrije nieuwsgaring, nieuwsduiding en door het maken van speciale programma items. De programma's en reportages dragen een breed scala aan informatie op sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en politiek vlak. RTV Vlissingen is een private lokale nieuwszender die het dagelijkse nieuws onafhankelijk verslaat. Zonder subsidiegelden en of door middel van commerciële partijen, een reclame vrije internetzender!

Vrijwilligers
Vanaf de oprichting (in 2010) tot 2012 werden alle reportages, montage, onderhoud van de website etc door Ben Bosselaar geregeld. Na 2012 is er een keuze gemaakt om de hulp in te roepen van vrijwilligers. En de afgelopen periode hebben diverse vrijwilligers 'hun steentje bijgedragen' aan de verdere ontwikkeling en uitbreiding van en met allerlei nieuwsfeiten en rubrieken via RTV Vlissingen.         

Eerste filmpje
Het eerste filmpje werd op 23 juli 2009 geplaatst op het videokanaal van Youtube, en ging over de loodsen in Vlissingen. Met ingang van 9 februari 2010 een eerste verslag van een nieuwsfeit in Vlissingen! De beelden werden gemaakt met een eenvoudige digitale camera Sony Cybershot, later werd een meer professionele schoudercamera aangekocht: de Sony HVR-HD1000E met deze videocamera werden de afgelopen jaren vanaf 2012 tot nu vele honderden filmopnames gemaakt!

Maxima bezoekt Vi-computer in Vlissingen
Prinses Maxima heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan twee bedrijven in Vlissingen.
De prinses, die als lid van de wereldwijde Raad van Microfinanciering actief is, liet zich voorlichten.  

Daarna vanaf 2011 volgenden er meerdere reportages met een nieuws karakter en werd er ook een nieuws website gelanceerd die de naam kreeg VlissingenTV deze is later veranderd in RTV Vlissingen en er werd ook een logo ontworpen. De afgelopen 10 jaar zijn meer dan 1000 video's online geplaatst die gelinkt waren aan Vlissingen. Via ons YouTube kanaal met 1.030.101 weergaven en 1013 abonnees kunnen we succesvol terugkijken op de afgelopen 10 jaar RTV Vlissingen.

Interview met de oprichter
In 2017 gaf oprichter en eigenaar Ben Bosselaar van de lokale Internetzender RTV Vlissingen een interview aan de wel heel lokale radiozender radio 259. En vertelde over het tot stand komen van RTV Vlissingen. Een uniek gesprek met de oprichter die er bekend om staat niet al te veel in de publiciteit te willen treden! Beluister hier het eerste deel van het interview. En hier het slot.  

Terugblik op 10 jaar RTV Vlissingen  
De komende tijd gaan we in 2020 geregeld terugblikken op 10 jaar internettelevisie met filmpjes en reportages van de afgelopen 10 jaar! Iedere maand blikken we terug met een filmpje uit het archief.  

RTV Vlissingen 2010 – 2020 terugblik – Aflevering 1

In deze eerste aflevering een terugblik op 2009 tot en met 2012. De stranding van de tanker Atki N voor de boulevard, sjezenrijden op het Bellamypark, Film by the Sea, de restauratie van het Dokje van Perry, nieuwe loodsboot Draco, strandsuppletie badstrand Vlissingen, en het eerste verslag van de Scheldeblues in Vlissingen. Met een exclusief interview door Doron de Kubber met Gene Taylor. Gene Taylor geboren Norwalk California USA 1952 American blues rock en boogie-woogie pianist, Taylor begon al op 8 jarige leeftijd met zijn muzikale loopbaan op de drums en 2 jaar later met de piano/gitaar. Als zestienjarige tiener ging hij al snel samenwerken met bands uit de West Coast.