RTV Vlissingen is de lokale (internet) zender voor de gemeente Vlissingen!
En presenteert het nieuws vanuit de Stad Vlissingen. Inmiddels een begrip voor Vlissingen, sinds 2010 zijn we gestart met het maken van eenvoudige reportages uit de stad. Inmiddels uitgegroeid tot een “volwassen” lokale (internet) zender die via de website dagelijkse nieuws brengt.


Informele vereniging: Vrienden van RTV Vlissingen
RTV Vlissingen is sinds 23 juni 2018 een *informele vereniging met de naamvoering: Vrienden van RTV Vlissingen. De lokale (internet) zender voor Vlissingen is sinds september 2010 destijds opgericht door Ben Bosselaar. De vereniging werkt geheel zelfstandig zonder enige financiële steun van overheid, provincie, of gemeentelijke subsidies. En kan zo geheel transparant en zelfstandig het nieuws naar eigen inzicht verslaan.

Doel van de vereniging
RTV Vlissingen is een *not-for-profitorganisaties , dat betekend dat er wel prijzen/vergoedingen kunnen worden gevraagd of worden berekend, en deze gelden komen ten goede aan de vereniging. Om de vereniging draaiende te houden zijn we afhankelijk van giften, sponsors, donaties. en het verrichten van alle verdere handelingen, die hiermee in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.
*Not-for-profitorganisaties zijn organisaties die zonder winstoogmerk ondernemen.

Logo ontwikkeling en verklaring hiervan

RTV Vlissingen heeft een eigen logo laten ontwikkelen, dit beeldmerk ziet u terug op onze website maar ook in de door ons gemaakte video (s). Het logo van RTV Vlissingen bestaat uit een beeldmerk en een woordbeeld.Het beeldmerk van RTV Vlissingen is een camera diafragma gecombineerd met een waterdruppel. De waterdruppel in het beeldmerk staat voor Vlissingen en ook voor de slogan van RTV Vlissingen: Altijd volop in beweging. Water is altijd in beweging en staat nooit stil. In de huisstijl van RTV Vlissingen komt een patroon voor. Het beeldmerk komt hierin enkele malen terug .

Het geeft een puzzel indruk, de stukjes passen als een soort puzzel in elkaar. De combinatie van kleine en grote beeldmerken laat zien dat RTV Vlissingen voor groot en klein is. Het geen wat vertoond wordt bij RTV Vlissingen is voor iedereen toegankelijk, jong en oud. Het diafragma staat voor de filmtechnieken die worden gebruikt tijdens het filmen. Het diafragma is een onderdeel van een camera die bepaalt hoeveel licht de camera in zich opneemt. De blauwtinten in het beeldmerk staan voor de stad Vlissingen. Een stad die bekend staat om haar badstrand, zee, boulevard, zeevaart en haven.

Mediabereik
Via diverse websites en sociale media zoals Facebook en Twitter bereiken we niet alleen Vlissingen en omgeving maar de gehele Provincie Zeeland, video's van zowel nieuwsitems en of promotie doeleinden hebben dan ook een groot bereik voor wat voor doelgroep dan ook.


Werkgebied
Ons werkgebied is voornamelijk de Stad Vlissingen daar van uit werken we ook, maar ook Oost-Souburg en Ritthem vallen hieronder.

Statuten Informele Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen

Download
Statuten Vereniging Vrienden van RTV Vli
Adobe Acrobat document 32.9 KB