Het lokale nieuws uit Vlissingen en omstreken!

RTV Vlissingen is een private Not for Profit lokale internet TV zender sinds 2010. En is gericht op het nieuws in de gemeente Vlissingen. We verslaan het nieuws op een positieve maar ook kritische manier. RTV doet dit door middel van vrije nieuwsgaring, nieuwsduiding en door het maken van speciale programma items. De programma's en reportages dragen een breed scala aan informatie op sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en politiek vlak. RTV Vlissingen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een betrouwbare nieuwsbron op lokaal en regionaal niveau.

Informele vereniging: Vrienden van RTV Vlissingen
RTV Vlissingen is sinds 23 juni 2018 een *informele vereniging met de naamvoering: Vrienden van RTV Vlissingen. De lokale (internet) zender voor Vlissingen is sinds september 2010 destijds opgericht door Ben Bosselaar. We brengen positief nieuws uit de gemeente Vlissingen via diverse internet kanalen.  

Doel van de vereniging
RTV Vlissingen is een *Not for Profitorganisatie, dat betekend dat er wel prijzen/vergoedingen kunnen worden gevraagd of worden berekend, en deze gelden komen ten goede aan de vereniging. Om de vereniging draaiende te houden zijn giften, van sponsors, donaties welkom.
*Not-for-profitorganisaties zijn organisaties die zonder winstoogmerk ondernemen.

Logo ontwikkeling en verklaring hiervan

RTV Vlissingen heeft een eigen logo laten ontwikkelen, dit beeldmerk ziet u terug op onze website maar ook in de door ons gemaakte video (s). Het logo van RTV Vlissingen bestaat uit een beeldmerk en een woordbeeld.Het beeldmerk van RTV Vlissingen is een camera diafragma gecombineerd met een waterdruppel. De waterdruppel in het beeldmerk staat voor Vlissingen en ook voor de slogan van RTV Vlissingen: Altijd volop in beweging. Water is altijd in beweging en staat nooit stil. In de huisstijl van RTV Vlissingen komt een patroon voor. Het beeldmerk komt hierin enkele malen terug .

Het geeft een puzzel indruk, de stukjes passen als een soort puzzel in elkaar. De combinatie van kleine en grote beeldmerken laat zien dat RTV Vlissingen voor groot en klein is. Het geen wat vertoond wordt bij RTV Vlissingen is voor iedereen toegankelijk, jong en oud. Het diafragma staat voor de filmtechnieken die worden gebruikt tijdens het filmen. Het diafragma is een onderdeel van een camera die bepaalt hoeveel licht de camera in zich opneemt. De blauwtinten in het beeldmerk staan voor de stad Vlissingen. Een stad die bekend staat om haar badstrand, zee, boulevard, zeevaart en haven.

Mediabereik
Via diverse websites en sociale media zoals Facebook en Twitter bereiken we niet alleen Vlissingen en omgeving maar de gehele Provincie Zeeland, video's van zowel nieuwsitems en of promotie doeleinden hebben dan ook een groot bereik voor wat voor doelgroep dan ook.


RSS feed
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van RTV Vlissingen via RSS
Via deze pagina kunt u op uw website het laatste nieuws weergeven uit Vlissingen

Werkgebied
Ons werkgebied is voornamelijk de Stad Vlissingen daar van uit werken we ook, maar ook Oost-Souburg en Ritthem vallen hieronder.

RTV Vlissingen nu ook te zien via XS4ALL apps op TV
Tot voor kort waren de video’s van RTV Vlissingen alleen te zien via internet, met ingang van oktober 2018 kunnen alle klanten die een abonnement hebben via Televisie van XS4ALL de video’s van RTV Vlissingen terugkijken. Via het menu kunt u kiezen voor Apps op TV. Vervolgens kiest u voor YouTube en vul via zoeken RTV Vlissingen in en ziet u de laatste reportages. Instructievideo  

Statuten Informele Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen

Download
Statuten Vereniging Vrienden van RTV Vli
Adobe Acrobat document 44.2 KB