Bron: Nieuwsitems Walcheren (PZC)

Politiek in Goes boos op Middelburg dat vliegveld Midden-Zeeland wil draaien (wo, 19 sep 2018)
GOES - Het plan van de gemeente Middelburg om de landingsbaan van Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden te draaien, met als gevolg dat in de toekomst de vliegtuigen over Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge vliegen, valt slecht bij politieke partijen in Goes.
>> meer lezen

Arduin is in nood, maar raad van toezicht verhoogt eigen beloning flink (wo, 19 sep 2018)
MIDDELBURG - De raad van toezicht van Arduin heeft zijn eigen beloning vorig jaar fors verhoogd. Ondanks de financiële en organisatorische problemen bij de stichting gingen de toezichthouders er in één klap 66 procent op vooruit.
>> meer lezen

Rups van zeer zeldzame nachtvlinder in Middelburgse tuin (di, 18 sep 2018)
KWADENDAMME - De familie De Boer in Middelburg trof deze week een zeer zeldzame rups op hun Oleander, namelijk een die zich ontpopt tot Oleanderpijlstaart. Die vlinder is nog maar enkele keren waargenomen in Nederland.
>> meer lezen

Stormloop op appartementen Kop van het Dok in Vlissingen (di, 18 sep 2018)
VLISSINGEN - De belangstelling voor een huur- of koopappartement op de Kop van het Dok in Vlissingen is overweldigend.
>> meer lezen

Droomkaart zet routes uit naar gastvrij, duurzaam en toegankelijk Middelburg (di, 18 sep 2018)
MIDDELBURG - Middelburg is hartelijk en gastvrij. Vitaal en duurzaam. Toegankelijk en bereikbaar. Een plaats voor ontmoeting, stad van kunst en cultuur. Dit zijn de routes die Middelburgers voor hun stad hebben uitgezet op de Droomkaart van Middelburg.
>> meer lezen

Problemen bij Arduin zijn gigantisch: 'Je moet toezien hoe je kind verzuipt' (di, 18 sep 2018)
VLISSINGEN - Alle ogen zijn gericht op het behandelcentrum van Arduin in Aagtekerke, waar cliënten deze week op last van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd worden weggehaald. Maar de problemen bij de instelling voor gehandicaptenzorg gaan veel verder. ,,Het is één jankende bende.”
>> meer lezen

Landingsbaan vliegveld Midden-Zeeland verlegd voor vakantiepark (di, 18 sep 2018)
ARNEMUIDEN - Inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge moeten er rekening mee houden dat over enkele jaren vliegtuigen over hun huizen komen. De landingsbaan van vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden wordt namelijk gedraaid. Dat gebeurt zodat vliegtuigen niet over het nieuw te bouwen recreatiepark Waterpark Veerse Meer komen.
>> meer lezen

'Vlissingen moet zuinig blijven op kunst in openbare ruimte' (di, 18 sep 2018)
VLISSINGEN - Veel kunst in Vlissingen is nog steeds de moeite waard, maar dan moet dat wel fatsoenlijk en volgens een goed plan onderhouden worden. Die oproep doet Vlissinger Frans van der Geest aan de Vlissingse gemeenteraad. De Kunstroute die hij vorig jaar hielp samenstellen, kan dienen als leidraad.
>> meer lezen

De Broodkist is favoriete camping in eigen land (di, 18 sep 2018)
KOUDEKERKE - Camping De Broodkist in Koudekerke heeft de eerste prijs in de wacht gesleept in categorie Kamperen van de Eropuit in Eigen Land-prijs.
>> meer lezen

'Leer van verleden, vluchtelingen laten zich niet tegenhouden door muren en water' (di, 18 sep 2018)
MIDDELBURG - Europese landen breken zich het hoofd over de grote stroom vluchtelingen: hoe ze die het best kunnen opvangen, of tegenhouden, of terugsturen. Muren en water helpen in ieder geval niet, leert het verleden ons, zegt Damian Pargas, directeur van het Roosevelt Institute for American Studies in Middelburg.
>> meer lezen