· 

Appartementencomplex De Dempo feestelijk geopend

Het appartementencomplex De Dempo aan de De Kungsholmstraat is woensdagmiddag 19 juni 2024 officieel geopend.

De Dempo  Foto © VLI Media

Daar waren een groot aantal genodigden bij aanwezig onder wie de bewoners, vertegenwoordigers van de gemeente Vlissingen, Woningcorporatie l'escaut , De Kok Bouwgroep, buurtbewoners, pers en Willem Cornelis Murre Scheepsmaker KMS en dichter. Na de toespraken werd De Dempo officieel geopend. Dhr. Van Belzen, een van de eerste nieuwe bewoners, en dhr. Wattel, de laatste nieuwe bewoner, doopten het gebouw. Na de officiële opening was het tijd om een hapje en drankje te halen en elkaar te ontmoeten. Het was een geslaagde middag!

De Dempo
De Dempo ligt in de Scheldewijk, aan De Kungsholmstraat en het Stumphiuspark. In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van 80 appartementen in De Dempo. De bouw startte in juli 2022. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens zonder inwonende kinderen. Het hele gebouw is dit voorjaar opgeleverd. In maart 2024 leverde l’escaut de laatste appartementen op aan de nieuwe bewoners van De Dempo in de Scheldewijk. Het is een toekomstbestendig gebouw in een mooi nieuw deel van Vlissingen. Ook het terrein tussen het bestaande gebouw aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richtte l’escaut opnieuw in. Beide gebouwen hebben nu een gezamenlijk parkeerterrein en (groen) inrichting.

Scheldekwartier
De Dempo is gelegen in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Tot en met 2027 bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0