Regio

Regio · 23. juli 2021
18 september aanstaande gaat de voorstelling The Most Fascinating Problem In The World, samen met de al eerder gedanste voorstelling The Big Crying, van NDT 2 landelijk in première in de Grote Kerk Veere. Beide voorstellingen vinden in een bijzondere setting plaats: het podium is gesitueerd in het midden van de kerk, tussen de pilaren, en de bezoekers zitten om het podium heen. Deze voorstelling heeft alle ingrediënten in zich om een unieke avond te beleven. Grote Kerk Veere volgt alle...
Regio · 17. juli 2021
In anderhalf jaar tijd is het aantal beveiligingscamera’s in het Zeeuwse straatbeeld met 23,2% toegenomen. Dat is iets meer dan de landelijk gemiddelde stijging van 22%. In totaal zijn er in Zeeland nu 4.100 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek.

Regio · 10. juli 2021
In 2020 vonden er in Zeeland 21,1% minder auto-inbraken plaats dan in 2015. Deze daling is het minst sterk van alle provincies. Landelijk was de daling met 44,9% twee keer zo sterk. In Zeeland daalde het aantal auto-inbraken het sterkst in de gemeente Sluis: hier vond zelfs een afname van 87,1% plaats. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente Politiedata. In 2015 werd er in Zeeland 559 keer ingebroken in auto’s. In 2020 was het aantal inbraak-incidenten...
Regio · 01. juli 2021
84% van de Nederlanders ontvangt wel eens berichten van oplichters via e-mail, WhatsApp of sms. Ondanks deze confrontatie met (pogingen tot) internetoplichting, ervaart 61,4% van de Nederlanders hun smartphone als veilig. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat via een enquête vroeg naar ervaringen met malafide berichten en digitale fraude.

Regio · 21. juni 2021
Senioren Zuid-Nederland minder bereid te verhuizen naar verzorgingshuis sinds corona. 16,6% van de senioren uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is sinds corona negatiever gaan denken over een verhuizing naar een verpleeghuis, verzorgingshuis of serviceflat.
Regio · 19. juni 2021
Amataur pokerspelers maken zich op voor halve finales ONK Poker Bijna 40.000 Nederlandse liefhebbers van het kaartspel Texas Holdem hebben een poging gewaagd tijdens de online voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker).

Regio · 17. juni 2021
Vanaf zaterdag 26 juni 2021 verdwijnen de mondkapjesplicht en het advies om thuis te werken op plekken waar anderhalve meter afstand houden mogelijk is. Dat melden Haagse bronnen aan diverse media. In het openbaar vervoer blijven de mondkapjes daarom nog wel.
Regio · 17. juni 2021
Door de nog steeds geldende corona-beperkingen en de beperkte openbare ruimte in Middelburg is er helaas ook dit jaar geen kermis mogelijk. Deze stond gepland van 6 tot en met 12 augustus.

Regio · 12. juni 2021
Weet jij een goede locatie voor de nieuwe skatebaan in Middelburg? Laat het de gemeente dan uiterlijk 25 juni weten via doemee.middelburgers.nl. De gemeente maakt uiteraard zelf ook een lijst met mogelijke locaties. Om er zeker van te zijn dat er geen locaties over het hoofd gezien worden, vraagt de gemeente ook inwoners van Middelburg mee te denken over een nieuwe stek voor de skaters.
Regio · 12. juni 2021
Tentoonstelling in Museum Veere - Schilderijen van verfijnde schoonheid door een markante Veerse joffer. Hoe langer je naar haar werk kijkt, hoe meer diepte er ontstaat. En hoe meer werk je van haar ziet, hoe beter je begrijpt hoe ze de essentie van iets probeert te vatten. Kunstenaar Lucie van Dam van Isselt (1871–1949), maakte dagelijkse taferelen tot een ware belevenis. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat zij werd geboren. Dat wordt gevierd met een tentoonstelling in Museum Veere en het...

Meer weergeven