Regio

Regio · 05. oktober 2021
Minder ongevallen in Zeeland dan in Rotterdam In 2020 werden er in Zeeland 2.200 verkeersongelukken geregistreerd. Binnen de provincie zijn de meeste brokkenpiloten te vinden in Terneuzen. Hier vonden vorig jaar 316 verkeersongevallen plaats, wat neerkomt op 14% van het totale aantal incidenten in de provincie. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.
Regio · 01. oktober 2021
Het aantal rokers in Zeeland is tussen 2012 en 2020 afgenomen met 25,1%. De sterkste daling binnen de provincie vond plaats in de gemeente Borsele. Hier is het aandeel inwoners dat af en toe een sigaret opsteekt zelfs afgenomen met ruim 35%. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van alle GGD’s in samenwerking met het RIVM en het CBS.

Regio · 30. september 2021
Het college heeft een ontwerpbesluit genomen waarin de locatie ten zuidoosten van de Geersesweg Midelburg, wordt aangewezen als locatie voor de nieuwe skatebaan. Het gaat om de plek direct naast het mountainbikeparcours. Om precies te zijn het gebied tussen het snipper-voetpad en tegen het talud van de N57.
Regio · 18. september 2021
In alle andere provincies stelde minstens één op de drie bruidsparen hun trouwdag uit. Dit en meer blijkt uit een enquête van ThePerfectWedding.nl onder 1.500 Nederlandse bruidsparen. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar beperkte mogelijkheden voor bruiloften. Lange tijd was de horeca gesloten, wat een belangrijke reden blijkt voor het verplaatsen van een bruiloft. Zeeuwse bruidsparen vinden het met name belangrijk dat ze kunnen proosten met gasten en willen graag een uitgebreide...

Regio · 12. september 2021
Samen zingen doet iets met je, ontspant en geeft energie. In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Zeeland. Een bijzonder koorproject met als afsluiting twee kerstconcerten op 8 december in de Sint-Jacobskerk in Vlissingen en op 22 december in het Scheldetheater in Terneuzen. Solistische medewerking zal worden verleend door zanger HENK POORT met begeleiding van pianisten Martin Zonnenberg, Rob van Dijk en organist Martin Mans.
Regio · 08. september 2021
Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie! Kern met Pit daagt je uit om binnen een jaar deze droom te verwezenlijken.

Regio · 04. september 2021
Nijmegen, 2 september 2021 - 1 op de 25 middelbare scholieren uit de provincie Zeeland doet aan sexting (4,1%). Hiermee zijn Zeeuwse leerlingen actiever met sexting dan landelijk gemiddeld (3,5%). Dit concludeert VPNGids.nl. op basis van de meest recente sexting-cijfers van GGD’s en het CBS, in verband met de Dag van de Seksuele Gezondheid op 4 september.
Regio · 29. augustus 2021
DeltaDua presenteert: Operasi Batavia Historische fictie in rauw muziektheater - In 2021 wordt herdacht dat het 70 jaar geleden is dat de eerste groep Molukkers voet aan wal zette in Nederland. Nu zeventig jaar later pakt DeltaDua de handschoen op om het verhaal van de eerste generatie Molukkers te laten clashen met het verhaal van haar artistieke partner theater Kubur. Beide theatergroepen delen behalve een maatschappelijk geëngageerde artistieke visie ook een gezamenlijke toneelgeschiedenis.

Regio · 28. augustus 2021
Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt? Mogelijk heeft u per post een uitnodiging van I&O Research ontvangen om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt.
Regio · 21. augustus 2021
Cybersecuritywebsite publiceert stappenplan voor consumenten - Consumenten kunnen nu zelf actie ondernemen tegen datahandelaren dankzij de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG) en de Europese evenknie GDPR. Dit benadrukt Abel Baas, cybersecurityexpert bij VPNdiensten.nl. De website heeft daartoe een handleiding gepubliceerd.

Meer weergeven