Regio

Regio · 08. januari 2022
Grote impact vuurwerkverbod op oogletsel. Niemand is dit jaar blind door vuurwerk geworden. Dat is in veertien jaar registreren van oogletsels door vuurwerk nooit eerder gebeurd. Hiermee is bewezen dat een landelijk verbod op consumentenvuurwerk werkt. En gecontinueerd dient te worden. De beroepsvereniging van oogartsen (NOG) blijft achter haar standpunt staan dat consumentenvuurwerk gevaarlijk is en definitief verboden dient te worden in ruil voor professionele vuurwerkshows.
Regio · 28. december 2021
Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert op 1 januari een online nieuwjaarstoernooi. Verspreid over het land worden er in totaal 200 online en 100 live voorrondes gespeeld met als ultiem doel het bereiken van de landelijke finale.

Regio · 27. december 2021
In Zeeland werden dit jaar van januari tot en met oktober 2.931 baby’s geboren. Dit zijn er zo’n 80 meer dan tijdens de eerste 10 maanden van vorig jaar (+2,8%). In tegenstelling tot veel andere provincies, blijft een echte babyboom hiermee uit in Zeeland. Wel zijn er grote verschillen per gemeente.
Regio · 24. december 2021
Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert op 27 december een online Kersttoernooi. Verspreid over het land worden er in totaal 200 online en 100 live voorrondes gespeeld met als ultiem doel het bereiken van de landelijke finale.

Regio · 23. december 2021
Je partner ten huwelijk vragen gaat meestal niet over één nacht ijs. In Nederland zijn koppels gemiddeld ongeveer 7 jaar samen wanneer zij zich verloven, zo blijkt uit onderzoek naar huwelijksaanzoeken van ThePerfectWedding.nl. Bij één op de twintig koppels gaat het een stuk sneller: zij besluiten al na minder dan twee jaar om in het huwelijksbootje te stappen.
Regio · 14. december 2021
Arnoldus van Anthonissen (1631-1703) is vooral bekend als derde generatie marineschilder, zoon van Hendrick van Anthonissen en kleinzoon van Aert Anthonissen. Arnoldus maakt echter niet alleen naam als fijnschilder, hij hanteert ook de grote kwast. In het St. Lucasgilde in Leiden schopt hij het tot deken van de ‘grofschilders’. En zo begint het verhaal van deze Zeeuwse meester dat is opgetekend in het boek Arnoldus van Anthonissen | Een Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw uitgegeven door...

Regio · 14. december 2021
In Zeeland rijden vanaf nu geen twee maar drie treinen per uur. Een van de twee Intercity's per uur wordt flink versneld, door alleen de grote Zeeuwse steden aan te doen. In combinatie met een nieuwe Sprinter wordt reizen van en naar Zeeland makkelijker en sneller.
Regio · 04. december 2021
We leven nu al bijna twee jaar met het coronavirus. We hadden gedacht en gehoopt dat door vaccineren inmiddels veel minder coronamaatregelen nodig zouden zijn. Maar dat hebben we achteraf te positief ingeschat. Want weer is de coronasituatie heel ernstig. Daardoor zijn we opnieuw beperkt in onze contacten en in ons dagelijks leven.

Regio · 01. december 2021
Het aantal positieve coronatesten is de afgelopen week niet of nauwelijks gestegen, meldt het RIVM. Er waren ruim 155.000 positieve PCR-tests bij de GGD, iets meer dan de bijna 154.000 van de zeven dagen daarvoor. Het RIVM spreekt van een stabilisatie, die vermoedelijk het gevolg is van de maatregelen van half november.
Regio · 01. december 2021
Het college van Middelburg heeft de locatie Geersesweg, tussen het talud van de N57 en het snippervoetpad, direct naast het mountainbikeparcours, definitief aangewezen als plek voor de nieuwe skatebaan. Het besluit om de Geersesweg aan te wijzen als locatie, lag van 6 oktober tot en met 17 november ter inzage. In totaal zijn er 19 zienswijzen binnen gekomen. Het college heeft die zienswijzen meegewogen in haar besluit.

Meer weergeven