Regio

Regio · 22. juni 2022
Zaterdag 25 juni komt het unieke harp-piano duo Lavinia Meijer en Feico Deutekom naar de grote Kerk Veere op uitnodiging van Douwe Eisenga. Een concert voor liefhebbers van modern klassiek door muziek van de Zeeuwse componist Douwe Eisenga alsook bewerkingen van hedendaagse componisten zoals Philip Glass.
Regio · 10. juni 2022
Mensen met een middeninkomen die tot voor kort redelijk goed konden rondkomen, redden het steeds vaker niet zonder te bezuinigen of hun spaargeld te gebruiken. Door de hoge energieprijzen merkt deze groep nu voor het eerst dat zij onder de streep minder overhouden of tekort komen. Het Nibud trekt opnieuw aan de bel over deze ontwikkeling en roept hen op om hun inkomsten en uitgaven goed onder de loep te nemen.

Regio · 06. juni 2022
Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Ook huurders kunnen deels verantwoordelijk zijn voor de rookmelders.
Regio · 02. juni 2022
De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een verzoek van de leden Van der Plas (BBB) en Van Haga aan de regering verworpen om vissers financieel te compenseren.

Regio · 20. mei 2022
In Zeeland is het aantal gevallen van cybercriminaliteit in het eerste kwartaal van 2022 met 53,1% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Regio · 18. mei 2022
De mosselveiling in Yerseke heeft een mooi seizoen achter de rug. Het mosselseizoen 2021-2022 is afgesloten met een totale aanvoer van 333.840 mosselton voor bijna 66 miljoen euro, dankzij een flinke prijsstijging de hoogste omzet sinds jaren.

Regio · 16. mei 2022
Een van de hardst stijgende criminele feiten van dit moment: cybercrime en digitale criminaliteit. Een verzamelbegrip waaronder een hoop fenomenen vallen, met maar 1 doel: zoveel mogelijk geld buit maken.
Regio · 16. mei 2022
Zeeuwen kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 25,2% van de Zeeuwse woningdaken panelen te vinden. De provincie telt volgens de meest recente data zo’n 47.000 woningen met zonnepanelen, een verdubbeling ten opzichte van 2017.

Regio · 09. mei 2022
Doordeweeks trouwen in een Zeeuws gemeentehuis is dit jaar gemiddeld 3% goedkoper dan vorig jaar. In alle andere provincies nam het gemiddelde trouwtarief juist toe. De gemiddelde afname komt doordat de gemeente Schouwen-Duiveland het tarief met 32,9% verlaagde. In alle andere Zeeuwse gemeenten betalen bruidsparen hetzelfde of meer dan in 2021. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar de gemeentelijke trouwkosten in 2022.
Regio · 09. mei 2022
Al maanden genieten bezoekers van de Grote Kerk Veere van het beeldende werk van Karin van Dam. De site specifieke installatie ZWERK, WOL EN WATER is zondag 15 juni voor het laatst te bezichtigen. Om de achtergrond en het werk van Van Dam een extra dimensie te geven is er nu ook een podcast beschikbaar om te beluisteren. In gesprek met Nico Out vertelt Karin van Dam over de inspiratie die zij kreeg om deze installatie te ontwikkelen. Karin van Dam: “Het is als een droom. Een droom over het...

Meer weergeven