Informatie

Colofon / Organisatie

Camera
Ben Bosselaar           
Jan Jacobs

Techniek / Editor
Ben Bosselaar

Adviseur
Jan Jacobs                                          

Management
Ben Bosselaar 
Directeur / Hoofdredacteur
RTV Vlissingen   redactie@rtvvlissingen.nl

Voor alle overige zaken met betrekking tot RTV Vlissingen, videoreportages interviews, programmering, nieuws items, en overige vragen kunt u contact opnemen met Ben Bosselaar, (film & rubrieken). Ook coördineert hij het tot stand komen van het media (eind) product en ziet toe op de kwaliteit hiervan als eindredacteur.   

Contact
  
    
Email

06-22089037 tijdens kantoor uren.

Lokaal en regionaal nieuws
Sinds een aantal jaren verslaan we niet alleen lokaal maar ook regionaal nieuws (ingestuurde persberichten) uit verschillende steden uit Zeeland maar ook van ver daar buiten! Echter onze videoreportages richten zich alleen op lokaal gebied zoals de gemeente Vlissingen.

Mediabereik
Via diverse websites en sociale media zoals Facebook en Twitter bereiken we niet alleen Vlissingen en omgeving maar de gehele Provincie Zeeland, video's van zowel nieuwsitems en of promotie doeleinden hebben dan ook een groot bereik voor wat voor doelgroep dan ook.


Werkgebied lokaal nieuws
Ons *werkgebied is voornamelijk de stad (gemeente) Vlissingen daar van uit werken we ook, maar ook Oost-Souburg en Ritthem vallen hieronder.
*Voor reportages buiten dit werkgebied vragen we een onkostenvergoeding voor de reiskosten € 0,25 per kilometer!


Perskaart en/of accreditatie
Vrijwilligers die werkzaam zijn voor RTV Vlissingen zullen in geval van een te maken reportage altijd vooraf toestemming vragen om met de opnameapparatuur een gebouw dan wel instelling te betreden, om aldaar een reportage te maken. Medewerkers (vrijwilligers) van de lokale internetzender komen niet in aanmerking voor een perskaart. Voor grote evenementen en andere activiteiten zal bij de betreffende organisatie een pers accreditatie worden aangevraagd door Ben Bosselaar hoofdredacteur van RTV Vlissingen.       

Het maken van reportages en ‘vrijheid van informatiegaring'
RTV Vlissingen valt onder de categorie media, en maakt geregeld reportages op locatie of op de openbare weg/ openbare ruimte. In het algemeen geldt dat filmen en fotograferen op de openbare weg en in de openbare ruimte mag, omdat dat valt onder de zogeheten ‘vrijheid van informatiegaring’. Echter kan het zo zijn dat individuen bezwaar maken en niet gefilmd willen worden, en zich beroepen op het portretrecht. Wat inhoud dat een bepaald individu niet zomaar gefilmd mag worden dan wel gepubliceerd via internet of andere kanalen. RTV Vlissingen zal hier zorgvuldig mee omgaan om het recht op privacy niet te schenden. Zie voor meer informatie het document Reportages/privacy/avg (zie hieronder)

Video’s en foto’s opsturen aan RTV Vlissingen voor publicatie
We plaatsen wekelijks lokaal maar ook regionaal nieuws via RTV Vlissingen.nl maar u als kijker en bezoeker van onze website bieden we ook de mogelijkheid om het lokale nieuws uit uw buurt of straat onder de aandacht te brengen, door middel van het opsturen van foto of beeldmateriaal. Echter hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Voor meer informatie zie hieronder, documenten algemene informatie.

RTV Vlissingen ook te zien via XS4ALL televisie
Abonnees van XS4ALL kunnen de laatste video's via het YouTube kanaal bekijken.Toets 201 in op de afstandsbediening en dan verschijnt YouTube, kies voor zoeken en tik RTV Vlissingen in.

Aanmelden als vrijwilliger?
We zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers die onze organisatie willen ondersteunen. Voor verslaggeving, presentatie en redactionele activiteiten. De activiteiten kunnen ook worden uitgevoerd in combinatie. Lees meer


Documenten algemene informatie

Video’s en foto’s opsturen aan RTV Vlissingen voor publicaties

Download
Video’s en foto’s opsturen aan RTV Vliss
Adobe Acrobat document 46.6 KB

Reportages privacy en AVG

Download
Reportages en ‘vrijheid van informatiega
Adobe Acrobat document 48.8 KB

Beleidsplan 2022-2025

Download
Beleidsplan RTV Vlissingen 2022 2025.pdf
Adobe Acrobat document 110.1 KB

Statuten Informele Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen

Download
Statuten Vereniging Vrienden van RTV Vli
Adobe Acrobat document 44.2 KB

Overeenkomst Stichting Vrienden van Vlissingen en RTV Vlissingen

Download
Overeenkomst Vrienden van Vlissingen en
Adobe Acrobat document 584.0 KB