Over ons

 

RTV Vlissingen is sinds 2010 een private lokale nieuws/internetzender voor de regio Vlissingen, en presenteert wekelijks lokaal en regionale nieuws. En sinds 2019 publiceren we ook regionaal nieuws uit diverse regio's. We verslaan het nieuws op een positieve maar ook kritische manier. We doen dit door middel van vrije nieuwsgaring, nieuwsduiding en door het maken van speciale programma items. De programma's en reportages dragen een breed scala aan informatie op sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en politiek vlak. RTV Vlissingen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld naar een vaste en betrouwbare mediapartner op lokaal en regionaal niveau. De videoreportages zijn te zien via het YouTube kanaal van RTV Vlissingen.

Informele vereniging Vrienden van RTV Vlissingen
RTV Vlissingen is sinds 23 juni 2018 een informele vereniging met de naamvoering: Vrienden van RTV Vlissingen. De lokale (internet) zender voor Vlissingen is sinds september 2010 destijds opgericht door Ben Bosselaar.

Doel van de vereniging
RTV Vlissingen is een *Not for Profit organisatie, dat betekend dat er wel prijzen/vergoedingen kunnen worden gevraagd of worden berekend, en deze gelden komen ten goede aan de vereniging. Om de vereniging draaiende te houden zijn giften, van sponsors, donaties welkom. Doneren kan via de knop hieronder!
*Not-for-profitorganisaties zijn organisaties die zonder winstoogmerk ondernemen.

Overeenkomst gesloten met Stichting Vrienden van Vlissingen
Afgelopen maandagmiddag 11 februari 2019 is in de (oude bieb) aan de Spuistraat in Vlissingen een overeenkomst ondertekend door de Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen en de Stichting Vrienden van Vlissingen. De overeenkomst is ondertekend door Ben Bosselaar (directeur) namens RTV Vlissingen, en Frans van de Velde (voorzitter) en Jan Jacobs (secretaris) namens de Stichting Vrienden van Vlissingen. RTV Vlissingen is met ingang van deze datum, met het aangaan van deze overeenkomst een werkmaatschappij van de Stichting Vrienden van Vlissingen, en maakt daarmede deel uit van de rechtspersoon van SVvV. 

Logo ontwikkeling en verklaring hiervan

RTV Vlissingen heeft een eigen logo laten ontwikkelen, dit beeldmerk ziet u terug op onze *website maar ook in de door ons gemaakte video (s). Het logo van RTV Vlissingen bestaat uit een beeldmerk en een woordbeeld. Het beeldmerk van RTV Vlissingen is een camera diafragma gecombineerd met een waterdruppel. De waterdruppel in het beeldmerk staat voor Vlissingen en ook voor de slogan van RTV Vlissingen: Altijd volop in beweging. Water is altijd in beweging en staat nooit stil. In de huisstijl van RTV Vlissingen komt een patroon voor. Het beeldmerk komt hierin enkele malen terug .

Het geeft een puzzel indruk, de stukjes passen als een soort puzzel in elkaar. De combinatie van kleine en grote beeldmerken laat zien dat RTV Vlissingen voor groot en klein is. Het geen wat vertoond wordt bij RTV Vlissingen is voor iedereen toegankelijk, jong en oud. Het diafragma staat voor de filmtechnieken die worden gebruikt tijdens het filmen. Het diafragma is een onderdeel van een camera die bepaalt hoeveel licht de camera in zich opneemt. De blauwtinten in het beeldmerk staan voor de stad Vlissingen. Een stad die bekend staat om haar badstrand, zee, boulevard, zeevaart en haven.