Over ons

Lokaal nieuws uit Vlissingen en omstreken - Nieuws dat er toe doet!
RTV Vlissingen is een private Not for Profit lokale internet TV zender sinds 2010. En is gericht op het lokale (stads en gemeentelijk) nieuws uit de gemeente Vlissingen en omstreken. En sinds 2019 publiceren we ook regionaal nieuws uit diverse regio's. We verslaan het nieuws op een positieve maar ook kritische manier. We doen dit door middel van vrije nieuwsgaring, nieuwsduiding en door het maken van speciale programma items. De programma's en reportages dragen een breed scala aan informatie op sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en politiek vlak.

Informele Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen
RTV Vlissingen is sinds 23 juni 2018 een *informele vereniging met de naamvoering: Vrienden van RTV Vlissingen. De lokale (internet) zender voor Vlissingen is sinds september 2010 destijds opgericht door Ben Bosselaar. Iedereen kan lid worden voor € 10,- per jaar!

Doel van de vereniging
RTV Vlissingen is een *Not for Profit organisatie, dat betekend dat er wel prijzen/vergoedingen kunnen worden gevraagd of worden berekend, en deze gelden komen ten goede aan de vereniging. Om de vereniging draaiende te houden zijn giften, van sponsors, donaties welkom.
*Not-for-profitorganisaties zijn organisaties die zonder winstoogmerk ondernemen.

Overeenkomst gesloten met Stichting Vrienden van Vlissingen
Afgelopen maandagmiddag 11 februari 2019 is in de (oude bieb) aan de Spuistraat in Vlissingen een overeenkomst ondertekend door de Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen en de Stichting Vrienden van Vlissingen. De overeenkomst is ondertekend door Ben Bosselaar (directeur) namens RTV Vlissingen, en Frans van de Velde (voorzitter) en Jan Jacobs (secretaris) namens de Stichting Vrienden van Vlissingen. RTV Vlissingen is met ingang van deze datum, met het aangaan van deze overeenkomst een werkmaatschappij van de Stichting Vrienden van Vlissingen, en maakt daarmede deel uit van de rechtspersoon van SVvV. 

Logo ontwikkeling en verklaring hiervan

RTV Vlissingen heeft een eigen logo laten ontwikkelen, dit beeldmerk ziet u terug op onze *website maar ook in de door ons gemaakte video (s). Het logo van RTV Vlissingen bestaat uit een beeldmerk en een woordbeeld.Het beeldmerk van RTV Vlissingen is een camera diafragma gecombineerd met een waterdruppel. De waterdruppel in het beeldmerk staat voor Vlissingen en ook voor de slogan van RTV Vlissingen: Altijd volop in beweging. Water is altijd in beweging en staat nooit stil. In de huisstijl van RTV Vlissingen komt een patroon voor. Het beeldmerk komt hierin enkele malen terug .

Het geeft een puzzel indruk, de stukjes passen als een soort puzzel in elkaar. De combinatie van kleine en grote beeldmerken laat zien dat RTV Vlissingen voor groot en klein is. Het geen wat vertoond wordt bij RTV Vlissingen is voor iedereen toegankelijk, jong en oud. Het diafragma staat voor de filmtechnieken die worden gebruikt tijdens het filmen. Het diafragma is een onderdeel van een camera die bepaalt hoeveel licht de camera in zich opneemt. De blauwtinten in het beeldmerk staan voor de stad Vlissingen. Een stad die bekend staat om haar badstrand, zee, boulevard, zeevaart en haven.

*De website trekt jaarlijks ruim 125.000 bezoekers

Mediabereik
Via diverse websites en sociale media zoals Facebook en Twitter bereiken we niet alleen Vlissingen en omgeving maar de gehele Provincie Zeeland, video's van zowel nieuwsitems en of promotie doeleinden hebben dan ook een groot bereik voor wat voor doelgroep dan ook.


Werkgebied
Ons *werkgebied is voornamelijk de stad (gemeente) Vlissingen daar van uit werken we ook, maar ook Oost-Souburg en Ritthem vallen hieronder.
*Voor reportages buiten dit werkgebied vragen we een onkostenvergoeding voor de reiskosten € 0,25 per kilometer!


Perskaart en/of accreditatie
Vrijwilligers die werkzaam zijn voor RTV Vlissingen zullen in geval van een te maken reportage altijd vooraf toestemming vragen om met de opnameapparatuur een gebouw dan wel instelling te betreden, om aldaar een reportage te maken. Medewerkers (vrijwilligers) van de lokale internetzender komen niet in aanmerking voor een perskaart. Voor grote evenementen en andere activiteiten zal bij de betreffende organisatie een pers accreditatie worden aangevraagd door Ben Bosselaar hoofdredacteur van RTV Vlissingen.       

Het maken van reportages en ‘vrijheid van informatiegaring'
RTV Vlissingen valt onder de categorie media, en maakt geregeld reportages op locatie of op de openbare weg/ openbare ruimte. In het algemeen geldt dat filmen en fotograferen op de openbare weg en in de openbare ruimte mag, omdat dat valt onder de zogeheten ‘vrijheid van informatiegaring’. Echter kan het zo zijn dat individuen bezwaar maken en niet gefilmd willen worden, en zich beroepen op het portretrecht. Wat inhoud dat een bepaald individu niet zomaar gefilmd mag worden dan wel gepubliceerd via internet of andere kanalen. RTV Vlissingen zal hier zorgvuldig mee omgaan om het recht op privacy niet te schenden. Zie voor meer informatie het document Reportages/privacy/avg

RTV Vlissingen ook te zien via XS4ALL televisie
Abonnees van XS4ALL kunnen de laatste video's via het YouTube kanaal bekijken.Toets 201 in op de afstandsbediening en dan verschijnt YouTube, kies voor zoeken en tik RTV Vlissingen in.

Aanmelden als vrijwilliger?
We zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers die onze organisatie willen ondersteunen. Voor verslaggeving, presentatie en redactionele activiteiten. De activiteiten kunnen ook worden uitgevoerd in combinatie. Lees meer

Documenten algemene informatie

Opgave gewerkte uren vrijwilligers

Download
Mededeling over opgave uren werkzaam bij
Adobe Acrobat document 57.3 KB

Reportages privacy en AVG

Download
Reportages en ‘vrijheid van informatiega
Adobe Acrobat document 48.8 KB

Beleidsplan 2019-2022

Download
Beleidsplan 2019 - 2022.pdf
Adobe Acrobat document 109.2 KB

Statuten Informele Vereniging Vrienden van RTV Vlissingen

Download
Statuten Vereniging Vrienden van RTV Vli
Adobe Acrobat document 44.2 KB

Overeenkomst Stichting Vrienden van Vlissingen en RTV Vlissingen

Download
Overeenkomst Vrienden van Vlissingen en
Adobe Acrobat document 584.0 KB