Wordt dit jouw droombaantje als vrijwilliger?

Informatie over vrijwilligerswerk


FUNCTIE
RTV Vlissingen is geregeld op zoek naar vrijwilligers voor verslaggeving, presentatie en redactionele activiteiten. De activiteiten kunnen ook worden uitgevoerd in combinatie.

 

SAMENVATTING
Je gaat op pad met onze cameraman voor het maken van reportages. Aan jou de taak korte vraaggesprekken te voeren. Het presenteren bij opnames op locatie of elders behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de duiding van het nieuws maakt RTV Vlissingen eigen producties. Hiervoor zoeken wij iemand voor de redactionele voorbereiding.

 

WIE ZIJN WIJ?
RTV Vlissingen is een private non-profit internet TV zender. RTV is gericht op het nieuws in de gemeente Vlissingen. RTV Vlissingen wil van dit nieuws op een positief kritische manier verslag doen. RTV Vlissingen doet dit door middel van vrije nieuwsgaring, nieuwsduiding en door het maken van speciale programma items. De programma's en reportages dragen een breed scala aan informatie op sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en politiek vlak.

 

WAT GAAT U DOEN?
Vlissingen is een dynamische stad waar van alles gebeurt. Mensen willen op de hoogte blijven van die gebeurtenissen. Niet alleen vanwege de nieuwswaarde maar ook omdat deze gebeurtenissen vaak invloed hebben op hun eigen leefomgeving. RTV Vlissingen is 'nieuwsgierig' en gaat op zoek naar de mensen achter het nieuws. Samen met onze cameraman maak je reportages. Aan jou de taak om via korte vraaggesprekken meer te weten te komen over de achtergronden van het nieuws. Wanneer RTV Vlissingen opnames maakt op locatie of elders, doe je de presentatie bij die opnames zoals een korte inleiding en de afkondiging. Het maken van eigen producties is een nieuwe activiteit van RTV Vlissingen. De voorbereiding daarvan vergt veel tijd. Informatie verzamelen, voorgesprekken houden, gasten uitnodigen, draaiboeken maken, enzovoorts. Boeiend werk!

 

WIJ VRAGEN:
Het is natuurlijk meegenomen als je wat kennis en ervaring hebt op het gebied van media en verslaggeving. Noodzakelijk is dat echter niet want bij RTV Vlissingen krijg je begeleiding en coaching van de directeur en de redacteur/adviseur. Bovendien maken we ook graag gebruik van jouw kennis en ervaring. Sparren is daarom een vast onderdeel van onze redactie vergaderingen. Ook je leeftijd doet er niet toe. Jong en oud zijn welkom. Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het vrijwilligerswerk. In het algemeen ben je maximaal 2 à 3 uurtjes per week in de weer voor RTV Vlissingen.

 

WIJ BIEDEN:
Je kan ervaring opdoen op mediagebied, spreken in het openbaar en in het omgaan met heel veel verschillende mensen, instanties en bedrijven. Goed voor je netwerk.

 

WAT MAAKT HET DE MOEITE WAARD?
De rol van de media in de samenleving wordt steeds belangrijker. Dat betekent dat mediabedrijven ook een grotere verantwoordelijkheid hebben in de manier waarop ze met het 'nieuws' omgaan. Het is voor jou een uitdaging om aan de nieuwe rol van de media, via RTV Vlissingen, mede inhoud en vorm te geven.

 

WANNEER?
RTV Vlissingen kent geen vaste werktijden want 'nieuws' is er altijd en overal. Dat kan overdag, in de avonduren of in het weekend zijn. Minimaal eenmaal per maand is er een redactievergadering. Daar worden afspraken gemaakt over je inzet. Je weet dus (bijna) altijd vooraf wanneer we je inzet vragen en waarvoor.

 

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER!
Heb je interesse om deel te nemen als vrijwilliger en ons team de komende tijd  te ondersteunen, meld je dan aan via de onderstaande link. 

Contactgegevens:

RTV Vlissingen: Ben Bosselaar. Directeur.  info@rtvvlissingen.nl