25. januari 2022
In deze eerste aflevering hebben we een gesprek met broeder Dieleman in de ZB in Middelburg. En gaan we naar Boekhandel Bruna waar Frans van Spaandonk 5 uitgezochte boeken presenteert. We sluiten het Boekenkwartiertje af met een gedicht: ‘Koolmeesbericht’ ingesproken door Lisette de Koning.
24. januari 2022
Eerste Zeeuwse datawetenschappers aan de slag bij het SKC Vlissingen - De inkt van de gezamenlijke pennenstreken onder de overeenkomst tussen JohnDane, voorzitter HZ University of Applied Sciences en Tom Driessen, kwartiermaker Strategisch Kenniscentrum Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit (SKC) is nog niet droog of de eerste uitwerking van de samenwerking is al in de praktijk gebracht. Zo zijn de eerste afgestudeerde datawetenschappers van de HZ al aan de slag gegaan bij het SKC en...

24. januari 2022
In 2017 is in opdracht van de gemeente een beheerplan opgesteld voor de kades in de Binnenhavens. Op basis van dit beheerplan worden aan de Visserijkade in de 1e Binnenhaven herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het gedeelte bij het Loodswezen en Gould Services wordt vervangen en op andere delen worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.
22. januari 2022
Vragen ingevolge artikel-44 regelement van orde aan het college van GS door Robert Brunke van de fractie ProZeeland. De fractie van ProZeeland wil dat onze vragen mondeling worden beantwoord tijdens de eerstvolgende provinciale Statenvergadering.

22. januari 2022
Afgelopen week is de aanleg van start gegaan van het Dokter Stumphiuspark midden in de Scheldewijk in het Scheldekwartier. Het park is centraal gelegen tussen de projecten De Vesting, De Dempo en de Koperslagerij. Het park wordt in drie verschillende fases aangelegd.
20. januari 2022
Hogeschool Zeeland (HZ) gaat haar gebouw aan de Boulevard Bankert verkopen. Vanaf 2013 is het gebouw niet meer in gebruik waarvoor het bedoeld was, werkplaats ten behoeve van de maritieme officieren opleiding. Het is vanaf 2014 tot nu gebruikt o.a. voor student companies en studentenhuisvesting. Er is een serieuze poging ondernomen om het gebouw te behouden voor een onderwijsfunctie.

Regio · 20. januari 2022
Gemeente Middelburg gaat een groot aantal kunstgrasvelden renoveren. Het gaat om de velden bij Korfbalvereniging ONDO, Korfbalvereniging TOP, de kunstgrasvelden Sportpark VeersePoort en het Cruijff Court. De twee korfbalvelden van ONDO en TOP worden uitgebreid naar drie. Met de renovatie voldoen de velden straks weer aan de normen.
19. januari 2022
Bas van den Tillaar is herbenoemd als burgemeester van Vlissingen. Het Koninklijk Besluit over de herbenoeming van de heer Van den Tillaar is getekend en daarmee is de procedure voor de herbenoeming van de burgemeester van Vlissingen afgerond. De nieuwe ambtstermijn van de burgemeester start op 22 april 2022.

19. januari 2022
Het Zeeuws maritiem muZEEum doet woensdag 19 januari, mee met de landelijke museumactiedag: MuseumGym: musea openen hun deuren voor een mentale booster. Van 13:00 tot 17:00 uur kan iedereen in sportkleding of een trainingspak gratis het muZEEum in voor een culturele work-out. Natuurlijk gelden de gebruikelijke corona-voorzorgsmaatregelen.
19. januari 2022
Deze keer 2 artiesten en 1 band in mijn muzikale autoshow. Ze verzorgen de autotunes. Sher covert nummers van Cher, echter ze heeft voor het eerst een eigen nummer gemaakt. Het is een mooi luisternummer geworden. Naast stickers heeft ze ook magneetjes van zichzelf naar me opgestuurd. Nice!

Meer weergeven