16. oktober 2021
Vandaag vrijdag 15 oktober 2021 was de grote dag voor alle vrijwilligers van de Stichting Stoomhijskraan Schelde 38, voor de kraan zelf en voor Vlissingen en ver daarbuiten, en voor iedere liefhebber van industrieel erfgoed. De Stoomhijskraan kwam afgelopen woensdagavond aan op een dieplader, en is donderdag geplaatst op een stukje rails achter het Museum Scheldewerf.
15. oktober 2021
Geregeld worden er nog bunkers ontdekt, dinsdag 12 oktober werd er op een terrein wat bouwrijp gemaakt wordt, een kabelbunker (kabelschaltstelle) ontdekt. Deze is direct gesloopt hier door kon de bunker niet gefotografeerd en ingetekend worden. Ook kwam de originele KEV-Kast (KabelEndVerschluß) helaas stuk tevoorschijn tussen het puin.

14. oktober 2021
Van inwoners uit diverse wijken in de gemeente Vlissingen heeft de SGP e-mails en telefoontjes ontvangen waarbij zij hun ongenoegen uitten over de aanleg van glasvezelkabels door een tweetal providers. Een Zeeuwse en een landelijke provider leggen elk hun eigen glasvezelkabel in de grond en “schieten” de kabel onder de voortuin (indien van toepassing) naast de voordeur, zodat deze binnen kan worden aangesloten.
14. oktober 2021
Afgelopen woensdagmiddag gingen we voor de rubriek Blik op Vlissingen langs bij het Museumschip ex-Hr. Ms. Mercuur wat sinds september 2017 aan de Houtkade ligt. RTV Vlissingen heeft de afgelopen jaren via een aantal korte documentaires de restauratie van dit schip vastgelegd. Sinds 28 oktober 2019 waren we door de coronamaatregelen (Covid-19) niet meer langs geweest, en lag ook de verdere restauratie groten deels stil van de Mercuur.

13. oktober 2021
Kan ik wat van je leren? Aflevering 7 - Hoe kun je drumstokken het beste vasthouden? Ik kan met mijn handen goed op de Cajon drummen. Met drumstokken op een drumstel slaan, gaat me echter niet goed af. Gelukkig ken ik op facebook een professionele drummer, die ik vragen kan stellen. Kim Weemhoff heeft ruim 40 jaar ervaring, met drums en percussie. Hij heeft gespeeld met o.a. Candy Dulfer, Frank Boeijen en Mathilde Santing.
11. oktober 2021
Gebr. Moerland BV uit Sint-Annaland is op 4 oktober 2021 gestart met de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Lange Zelke. In januari 2022 dient het hele gebied opnieuw ingericht te zijn. Voor de herinrichting is in samenwerking met gemeente, aannemer, ondernemers en markt een ontwerp tot stand gekomen.

11. oktober 2021
Na 38 jaar service en gezelligheid zal Food Republic Da-Xin vanwege verkoop van het bedrijf per 1 november 2021 stoppen. Dax-Xin was decennia lang bekend/begrip in Vlissingen waar je kon wokken en genieten van bekende Chinese Indische gerechten. De organisatie dankt al haar gasten die door de jaren heen van ‘ons eten genoten hebben’!
11. oktober 2021
De platanen in de Van Dishoeckstraat staan nog volop in blad en daar maakt het spreeuwenvolk dankbaar gebruik van. Sinds een aantal weken komen hele groepen spreeuwen aangevlogen aan het einde van de middag om vervolgens bezit te nemen van de ruim aanwezige platanen in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen.

Sport · 08. oktober 2021
Groene Ster Streetleague 3e en 4e plaats - Witte Wijk - Middengebied De twee ploegen maakten er een mooie pot van. Ismail had een neusje voor de goal, namens de Witte Wijk. Het is leuk om te kijken naar straatvoetbal, omdat het zo snel heen en weer golft.
08. oktober 2021
Op vrijdag 15 oktober 2021, om 18.00 uur wordt de Stoomhijskraan Schelde 38 geplaatst en onthuld. Het evenement vindt plaats aan de straat Ketelmaker op het Scheldekwartier te Vlissingen, tussen Machinefabriek en Verbandkamer. Hier is een laatste stuk spoorrails van het Schelde-emplacement bewaard gebleven, waarop de stoomhijskraan zijn definitieve opstelling vindt.

Meer weergeven