· 

35e editie van de Zeelandia-Run 2023 aankomst Vlissingen

Zaterdag 13 mei werd de 35e editie van de Zeelandia-Run 2023 weer georganiseerd, een rondrit door Zeeland met zijspanmotoren en trikes met passagiers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. RTV Vlissingen maakte rond 16:30 uur een kort verslag van de aankomst in Vlissingen. 

© Multranet Media

Burgemeester Bas van den Tillaar loste zaterdagmorgen een startschot, waarna dik honderd motorrijders met hun gasten vertrokken. Via Oost-Souburg reden de motoren naar Middelburg en vanaf daar naar Grijpskerke, Aagtekerke, Domburg, Oostkapelle Vrouwenpolder over Neeltje Jans naar Haamstede. Bij de Molenberg in Burgh-Haamstede was een stop voor een warme maaltijd tot 12.10 uur.

Na de warme maaltijd reden de motoren verder via Serooskerke, Kerkwerve naar Zierikzee. Daar staken ze de Zeelandbrug over om via Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge, Arnemuiden, Middelburg, Koudekerke terug naar Vlissingen te rijden. De tocht was zo’n 135 kilometer en duurde een kleine zeven uur. De motoren reden met een snelheid van 50 kilometer. In 1987 is de Zeelandia-Run ontstaan om vooral thuiswonende mindervaliden een plezierige dag te bezorgen. Facebook Zeelandia - Run.

Reactie schrijven

Commentaren: 0