· 

Slavernijlied: 'Eindelijk' ten gehore gebracht op het Bellamypark

In het kader van 150 jaar afschaffing slavernij heeft Herbert Veira een lied geschreven, met als titel 'Eindelijk'.

Zanggroep Friends  © Multranet Media

In klederdracht
Dit lied werd voor de eerste keer ten gehore gebracht op 26 mei 2023 op de hoek van het Bellamypark en de Nieuwendijk in Vlissingen en RTV Vlissingen maakte hier als eerste een verslag van. Het lied werd gezongen door de zanggroep "Friends", bestaande uit 6 personen, namelijk: Herbert Veira, Suresh de Bruijne, Gerda Winter, Lisette Ys, Vincent Leende en Muriel van Halen. De leden van de zanggroep traden voor deze speciale gelegenheid op in klederdracht. Na afloop van de presentatie van het lied hadden we een kort gesprek met Herbert Veira hoe hij er toe kwam om dit lied te schrijven en wat hij er mee wil bereiken. (Zie de video hieronder).

Het moet overgedragen worden
Het lied ‘Eindelijk’ wordt ook gezongen op: 30 juni 2023 bij de wake op de balans in Middelburg en op 1 juli tijdens de Keti Kote viering op de Abdij in Middelburg. Herbert Veira: “Als alles goed gaat, willen wij ook 150 CD`s maken en aan geïnteresseerden verkopen. Bij dit nummer gaat het meer om de inhoud. Het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk mensen gaan bereiken, en we gaan ook proberen om dit lied in Suriname te introduceren via allerlei stations." 

Reactie schrijven

Commentaren: 0