· 

Speeltuin Scheldekwartier feestelijk geopend

Vrijdagmiddag 23 juni is de nieuwe speeltuin Scheldekwartier officieel geopend door wethouder Coen Bertijn door middel van het lekprikken van ballonnen.

Opening van de nieuwe speeltuin  © Multranet Media

Na de toespraken van Jolanda van Boven (voorzitter van buurt en speeltuinvereniging Scheldekwartier) en wethouder Coen Bertijn volgde een feestelijke opening van de speeltuin. De kinderen stonden te trappelen van ongeduld om hun speeltuin te kunnen betreden. RTV Vlissingen maakte een kort verslag van de opening. De speeltuin, De Oude Stad aan de Paardenstraat 68 was enkele jaren gesloten en was het onzeker of er nog een vervolg kwam. De speeltuin heeft nu een nieuw bestuur en een nieuwe naam, speeltuin Scheldekwartier en ook een mooie website!

Aanpassingen van het terrein
Speeltuin Scheldekwartier gaat deze zomer voor ca. 3 maanden open. Daarna volgt een verdere aanpassing van het terrein en wordt de speeltuin nóg mooier! Jolanda van Boven: “Er is héél veel weggegooid, opgeruimd en schoongemaakt. De speeltuin is natuurlijk al lang niet gebruikt en dat kon je ook wel zien. Er zijn gelukkig ook veel dingen gerepareerd of opgeknapt die we nog makkelijk kunnen gebruiken. Ook zijn er wat nieuwe speeltoestellen aangeschaft die gaan zorgen voor veel spelplezier.”

Over speeltuin Scheldekwartier
Speeltuin Scheldekwartier, voorheen bekend als “De Oude Stad”, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het was oorspronkelijk opgericht in 1923 als een speelplaats voor kinderen uit de arme buurt in het Scheldekwartier van Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0