· 

Rescue Zeeland 2023 trok groot aantal bezoekers

Woensdag 9 augustus vond voor de twaalfde keer Rescue Zeeland plaats in Vlissingen. Naar een inschatting van de veiligheidsorganisaties bezochten 50.000 bezoekers hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland. 

Rescue Zeeland 2023  © Multranet Media

Grootste hulpverleningsevenement NL
Rescue Zeeland is inmiddels uitgegroeid tot hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland met internationale deelnemers. Tientallen hulpverlenende instanties werken belangeloos mee aan het tweejaarlijkse evenement. Te land, ter zee en in de lucht. Het evenemententerrein bestaat uit Boulevard Bankert, Boulevard Evertsen, het strand- en zeegebied en het luchtruim t.h.v. van de Boulevards Evertsen en Bankert. Rescue Zeeland ging om 12.00 uur van start en was te bezoeken tot 18.00 uur.

Een van de hoogtepunten van Rescue Zeeland dit jaar was de demonstratie van de Dienst Speciale Interventies. Midden op het Badstrand werd een 'zwaargewapende crimineel' opgepakt. Die demonstratie werd aandachtig gevolgd door de bezoekers op het strand en de boulevard.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op deze editie. Woordvoerder Dennis Castel van de organisatie van Rescue zegt dat er voor zover bekend geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. "Alles is goed en rustig verlopen."

Reactie schrijven

Commentaren: 0