· 

Bij Kala maak je een culinaire reis door Griekenland

Eten bij Kala Grieks & Mediterraans Restaurant in Vlissingen betekent kennismaken met de unieke cultuur van de Griekse en Mediterraanse keuken.

Kala Grieks & Mediterraans Restaurant  © Multranet Media

Voor de rubriek Vlissingse zaken gingen we vrijdagmiddag langs bij Kala Grieks & Mediterraans Restaurant in Vlissingen. En hadden we een kort gesprek met Kasper Zaplluzhani die in 2020 in het voormalige Beursgebouw een Grieks Restaurant begon. 

Ontspannen sfeer en op gemak dineren
Gedreven om een stempel achter te laten bij het Nederlandse en toeristen publiek en hen kennis te laten maken met de Griekse en Mediterraanse keuken, werd er dag in dag uit gebouwd aan het concept. Welk pad er ook bewandeld werd, de filosofie en bedrijfsvoering was altijd duidelijk voor ogen. Bij Kala moeten gasten lekker kunnen eten, goede persoonlijke service krijgen en dat in een sfeervol met aandacht samengesteld interieur ervaren. “Wij werken niet met shiften en willen onze gasten in een ontspannen sfeer op hun gemak laten dineren.”

Een culinaire reis door Griekenland
Eten bij Kala betekent kennismaken met de unieke cultuur van de Griekse en Mediterraanse keuken. De geschiedenis van onze keuken heeft een bijzondere stempel gedrukt op de culinaire traditie, met invloeden van uit Griekenland. De smaak van verse ingrediënten en fantastische combinaties van kruiden en specerijen is het geheim van de Griekse keuken en wanneer het eten langzaam kookt, hebben smaken de tijd om samen te smelten, waardoor overheerlijke gerechten ontstaan die de Grieken doen denken aan de gerechten van hun moeders en oma's.

Griekse keuken
In de Griekse keuken wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten, zoals aubergines, courgettes, tomaten en kruiden zoals mint, oregano, peterselie, tijm en kaneel, bonen en brood, vis, schaaldieren en verschillende soorten vlees, zoals gevogelte, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees, olijven, kaas en yoghurt. Verder gebruikt men in sommige gerechten wijn. In het Griekse desserts wordt vaak gebruik gemaakt van walnoten en honing.

Reactie schrijven

Commentaren: 0