· 

Westerschelde Ferry telt af tot 12,5 miljoenste passagier

VLISSINGEN/BRESKENS - Voor de Westerschelde Ferry is er een bijzonder moment in zicht. In de 20 jaar dat de Westerschelde Ferry vaart, zijn er miljoenen mensen van Vlissingen naar Breskens gevaren en andersom.

© RTV Vlissingen

Donderdag 7 september verwachten we de mijlpaal van de 12,5 miljoenste passagier te bereiken. In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest binnen de Ferry. Niet alleen kwam de nieuwe directeur Wiljan Vloet aan het roer te staan en werd de Westerschelde Ferry nog veel meer een belevenis, ook het soort passagiers aan boord veranderde. Het aantal fietsers aan boord neemt namelijk al sinds 2015 toe. Inmiddels zijn er bijna 63.000 meer fietsers dan in 2015.

Groei aantal passagiers
In coronatijd kende de Westerschelde Ferry even een dip met 370.000 passagiers, maar inmiddels zijn er jaarlijks bijna 600.000 mensen die de overtocht maken. Er was overigens ook een getal dat niet veranderde: het aantal huwelijken aan boord bleef gelijk. Er trouwde in de afgelopen jaren één stel op de Westerschelde Ferry.

Reactie schrijven

Commentaren: 0