· 

Willem Cornelis Murre draagt gedichten voor bij monument

In het kader van Open Monumentendag 2023 met als thema: ‘Levend erfgoed’ droeg Willem Cornelis Murre een aantal gedichten voor.

Willem Cornelis Murre draagt gedichten voor bij monument  © Multranet Media

Al in de vroege morgen van zaterdag 9 september was Willem Cornelis Murre (84) naar het monument  ‘Mannen tussen Staal’ gegaan om aldaar als oud Scheldemedewerker zijn zelf geschreven gedichten voor te dragen.

Willem Cornelis Murre: “Vandaag is het Open Monumentendag met als thema: ‘Levend erfgoed’, en dat heeft me geïnspireerd om een aantal gedichten te schrijven en deze vandaag voor te dragen bij het monument aan het publiek wat hier voorbij komt. Vandaag eren we deze mensen met een paar gedichten, die hun leven en werk tot leven brengen.”
    
Generaties lang bouwden vakmensen hier met staal, vuur en passie schepen die de wereldzeeën over voeren. De scheepsbouw heeft Vlissingen een rijk erfgoed nagelaten, dat we in ons geheugen bewaren. Het is onze taak om dit erfgoed levend te houden en door te geven aan de toekomst.

Als we om ons heen kijken zien we het werk van vele generaties die ons voor gingen. Een voorbeeld hiervan zijn deze mannen tussen staal die een eigen monument hebben gekregen. Maar ook vele andere mensen hebben elke dag hard gewerkt om Vlissingen te maken tot wat het nu is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0