· 

Westerschelde Ferry biedt muurschildering ter adoptie aan voor Ronald McDonald Huis

Jaarlijks overnachten bijna 300 Zeeuwse gezinnen in het Ronald McDonald Huis om zo bij hun zieke kindje te kunnen zijn.

Om meer aandacht te geven aan het Ronald McDonald Huis slaan Westerschelde Ferry en het kinderfonds de handen ineen. Om het Huis financieel te ondersteunen omdat het afhankelijk is van giften en donaties, start de Ferry met een ludieke actie.

Muurschildering
In de terminal van Breskens pronkt sinds enige tijd een prachtige muurschildering van stuurman Plume, matroos Babbelaar en kapitein Ferry, gemaakt door Esmée van Doorn van Pompidou Producties en Art. Behalve dat het mooi is dat de Westerschelde Ferry mascottes zijn vereeuwigd, wordt er nóg wat bijzonders mee gedaan. De muur met de schildering kan namelijk geadopteerd worden ten bate van de ‘nachtzoentjes’ van het Ronald McDonald Huis. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een stukje van de muurschildering tegen betaling (je bepaalt je eigen bedrag) adopteren. Dit kan via deze website. Vanaf het moment dat de adoptie geslaagd is, is de naam van de donateur vereeuwigd op de website. Anoniem doneren is ook mogelijk.

Ronald McDonald Huis
Een overnachting in het Ronald McDonald Huis kost € 75,- per kamer per nacht. Ouders betalen per kamer en per nacht €15,-. Voor het resterende bedrag van € 60,- is het Ronald McDonald Huis afhankelijk van giften en donaties. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam ontvangt geen subsidies of gelden via verzekeringen. Elke € die zij ontvangen vanuit een gift of donatie noemen zij een nachtzoen. Deze € 60,- staat voor de mogelijkheid die zij ouders bieden dag en nacht dichtbij hun zieke kindje te zijn en hen die o zo belangrijke nachtzoen te kunnen geven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0