· 

Honderden mensen genoten van nieuw festival Royal Flush Vlissingen

Lokale en nationale graffiti artiesten, hiphop dansers en woordkunstenaars stonden garant voor een spectaculair programma op 23 september 2023.

Urban Culture Festival 'Royal Flush'  © Multranet Media

Op deze dag vond de eerste editie plaats van het Urban Culture Festival 'Royal Flush' op de Jan Weugkade,naast de Machinefabriek in Vlissingen. Liefhebbers van rap, dans, hiphop en graffiti konden hun hart ophalen op dit knusse en kleinschalige festival met een ‘urban vibe’. Tijdens het festival konden kinderen (van alle leeftijden) ook kennis maken met de spuitbus. Zeeland Graffiti verzorgde de hele dag gratis workshops.   

Eerste editie Royal Flush - Urban Culture Festival Vlissingen
De graffiti artiesten gingen vanaf 10.00 uur graffiti painten (spuiten) op een zogenaamde Hall of Fame, een legale (oefen) wand voor graffiti. De wand is aangeschaft uit de Creative City Boost pot en staat speciaal voor het festival naast de Machinefabriek. ”Na het festival krijgt de betonnen wand als de gemeente Vlissingen hier mee in stemt een vaste plek bij het Urban Sports parkje in het Nollebos, zodat graffiti-artiesten daar het hele jaar samen kunnen painten.” Laat Vincent Huibers weten aan RTV Vlissingen.

Hip Hop Dancebattle en Kidsbattle
Hip Hop Avenue, urban dansstudio in Vlissingen, organiseerde tijdens het evenement een hiphopdancebattle waarin standupdansers en breakdancers in duo’s tegen elkaar strijden. Een professionele jury koos wie de beste moves had op de dansvloer. Aan het begin van de dag was er ook een kidsbattle waarin kinderen onder de twaalf jaar hun danskunsten in de strijd gooiden Tussen de rondes door waren er optredens van dansers en rappers.

Lees ook: Muurschildering aangebracht op zijgevel woning Prinsenstraat

Reactie schrijven

Commentaren: 0