· 

Krachtmetingen op het Bellamypark voor titel 'Sterkste man of vrouw van Zeeland'

Zondagmiddag 1 oktober streden tientallen Zeeuwse mannen en vrouwen voor de titel 'Sterkste man of vrouw van Zeeland' op het Bellamypark in Vlissingen.

Een van de onderdelen van de wedstrijd © RTV Vlissingen

Dit evenement van The Dutch Titans ging van start om 13:00 uur en eindigde rond 19:30. RTV Vlissingen maakte een kort verslag van een 6 uur durende strijd tussen de sterkste mannen en vrouwen. De krachtpatsers moesten hiervoor verschillende dingen doen zoals 'de Hercules Hold', zo lang mogelijk met je armen wijd zware gewichten rechtop houden, en 'de Lever Ladder Deadlift', zware gewichten met twee handen omhoog tillen. Tijdens de finale op het Bellamypark in Vlissingen kon je tussendoor als de Titans klaar waren voelen hoe het is om mee te doen aan een Sterkste Man/Vrouw wedstrijd.

"Spectaculair", zegt organisator Rowena Wehnes trots. Zelf doet ze ook mee aan de wedstrijd. "Het is wel echt werken aan de grens van wat je maximaal kunt tillen." 'Dat doe je niet zomaar effe' Wehnes komt net van haar eerste onderdeel: de Lever Ladder Deadlift. "Je begint daar met het tillen van een gewicht van zeventig kilo. Het laatste gewicht dat je dan optilt is 160 kilo. Dat doe je niet zomaar even zonder te trainen.

Aan het einde van de middag kwam het onderdeel aan bod waar bij de deelnemers een balk met kettingen met een gewicht van 310 kilogram moesten heffen en dan een zo groot mogelijke afstand moesten afleggen. Onder aanmoediging van de deelnemers en het toegestroomde publiek op het Bellamypark streden de Zeeuwse mannen en vrouwen voor de titel 'Sterkste man of vrouw van Zeeland'. Een dag om niet te vergeten!

Wil je het hele event nog eens terug kijken dat kan via deze link

Reactie schrijven

Commentaren: 0