· 

Vlissingse brandweer vierde honderdjarig bestaan

Zaterdag 7 oktober 2023 was een belangrijke dag voor de Vlissingse brandweer, zij vierde het 100-jarig jubileum.

Brandweerkazerne aan de Olympiaweg 5 Vlissingen  © Multranet Media

De open dag (viering) begon om 10:00 uur en kon het publiek via een rondleiding door de brandweerkazerne aan de Olympiaweg 5 de voertuigen en het materiaal bekijken.

Ook werden er demonstraties gegeven met de hoogwerker en kon de jeugd zelf een spuit ter hand nemen om zo te voelen hoe het is om een brand te blussen. Deze demonstraties werden verzorgd door de jeugdbrandweer. Daarnaast was ook 'Brandveilig leven' aanwezig voor vragen over brandpreventie en brandveiligheid.

De viering eindigde rond 15:30 met diverse toespraken waaronder Wethouder Jeroen Portier 4e locoburgemeester van de gemeente Vlissingen die kort terug blikte op 100 jaar brandweer in Vlissingen. RTV Vlissingen maakte een kort verslag van het einde van de middag en de gehouden toespraken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0