· 

Legaal tuinen leegroven in de Crocuslaan Vlissingen

In de Crocuslaan in Vlissingen waren zaterdag 28 oktober rond de veertig ‘struikrovers’ actief bezig om alles te roven wat ‘groen en vast’ zat.

Struikroven in de Crocuslaan © Multranet Media

We gingen aan het einde van de dag van het struikroven rond 14:30 uur langs bij Crocuslaan 10 en omgeving om te kijken wat er zoal was geroofd. En gingen we namens RTV Vlissingen in gesprek met Iris Blom van Stichting Struikroven en Jan Leo van Deemter directeur van L'Escaut.

Primeur voor Zeeland
Het was de eerste keer voor Zeeland dat er een struikroversdag werd georganiseerd en deze kwam mede dankzij Woningcorporatie l'escaut tot stand. De wijk, een traditionele wijk van zo’n 100 jaar oud, wordt gefaseerd herbouwd tot een nieuwe wijk met energiezuinige woningen en straten waar meer ruimte is voor ontmoeting en natuur.
Jan Leo van Deemter: "Er zijn ook bewoners die tijdelijk naar een andere woning gaan om later in de nieuwbouw terug te komen. De bewoners die dat willen, helpen we om hun planten naar de tijdelijke woning te brengen. Zo kunnen ze in de nieuwe tuin nog lang van hun eigen planten blijven genieten."

Scheppen en kruiwagens
Gewapend met scheppen en kruiwagens hebben struikrovers hun slag geslagen in de Crocuslaan in Vlissingen. Met toestemming van woningcorporatie L'Escaut en de tuineigenaren mochten bewoners en organisaties in de buurt al het groen meenemen van de woningen die gesloopt gaan worden. De woningcorporatie wil er zo voor zorgen dat het groen in voor- en achtertuinen niet verloren gaat.

Energiezuinige woningen
Begin 2024 zal worden gestart met de sloop van de eerste woningen in de Crocuslaan en omliggende straten. En worden er nieuwe energiezuinige woningen voor terug gebouwd. Ook de Gemeente Vlissingen gaat aan de slag met de openbare ruimte. Zo komt er uiteindelijk een wijk met meer ruimte voor ontmoeting en groen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0